Stagiair(e) HR administratief medewerker

Gemeente Twenterand is op zoek naar een Stagiair(e) HR administratief medewerker (24-36 upw)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-6-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
1-8-2024
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

 • Tijdens de stage verzorg jij samen met je HR collega’s de personeelsadministratie.
 • Je fungeert als vraagbaak voor directie, teamleiders en medewerkers over HR vraagstukken. Wanneer een HR vraag niet door jou beantwoord kan worden, zoek jij uit wie daarvoor het best te benaderen is. In dit team nemen jouw collega’s jouw werkzaamheden over bij afwezigheid en jij dat van hen!
 • Het maken van arbeidsovereenkomsten, leer- en stage overeenkomsten, het verzorgen van HR gerelateerde post, het uitwerken van HR correspondentie en het bestellen van diverse attenties voor de medewerkers;
 • Het doorvoeren van personeelsmutaties en het up-to-date houden van het personeelsinformatiesysteem (Youforce);
 • Het verzorgen van de correspondentie met betrekking tot de ziekteverzuimregistratie en het onderhouden van contacten met diverse uitvoeringsinstanties;
 • Het beheren en actualiseren van de digitale personeelsdossiers en het opstellen van HR rapportages;


Uiteraard loop je eerst mee. Gedurende je stage leer je steeds meer zelf verantwoordelijkheden te nemen en te dragen. Je gaat op onderzoek uit en bent niet bang om de telefoon op te pakken bij onduidelijkheden.


Kortom, het is een uitdagende meewerkstage waar je meer leert over het HR vak.

Functievereisten

 • Een mbo opleiding met voorkeur voor de HR richting volgt;
 • Leergierig, proactief en resultaatgericht is;
 • Kennis in de praktijk wil brengen;
 • Goed kan omgaan met vertrouwelijke informatie, 

Aanbod

 • Een leerzame stageplek waarin je veel praktijkervaring kunt opdoen voor 24 tot 36 uur per week in de periode van september 2024 t/m juni 2025.
 • Je wordt begeleid door 2 vaste begeleiders, maar je krijgt ook de kans om te leren van andere collega’s.
 • Je kan rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.
 • Afhankelijk van je werkzaamheden is het mogelijk om tijdens je stage te werken vanuit huis of op kantoor.
 • Je krijgt een maandelijkse stagevergoeding ter hoogte van 25% van het minimumloon passend bij je leeftijd op basis van een 36-urige werkweek. Dit betekent maximaal een bedrag van € 517,35 bruto per maand (bedragen minimumloon per 01-01-2024 bij 21 jaar en ouder).

Bedrijfsprofiel

Ons Twenterand, is een betrokken gemeente in het Overijssels land. Van Bruinehaar tot Den Ham, de plek waar we onze vrijheid vinden.​ Een plek waar we klaar staan voor elkaar. Met ruim 300 medewerkers voelen we ons verbonden met alle 34.000 inwoners en betrokkenen die hier wonen, werken, leven en recreëren.


Bij Twenterand geloven we dat veranderen iets is wat je samen doet. Met onze maatschappij, inwoners en onze medewerkers. We staan klaar voor onze mensen en luisteren naar de mensen die hier leven, werken, wonen en recreëren. We zijn impactmakers, échte publieksmensen die hun verantwoordelijkheid voelen en nemen. En we houden van het Twentse landschap. We werken en leven daar op de rand waar de vonk over sloeg. Lees hier meer over onze unieke werkomgeving Werken bij Twenterand | Ontdek Jouw Vonk.


Ons team

Je gaat deel uitmaken van het team Interne Bedrijfsvoering dat bestaat uit circa 11 teamleden. Jij hebt vooral te maken met de HR-medewerkers, maar werkt zo nodig ook samen met andere collega’s binnen de gemeente. Je wordt begeleid door 2 vaste begeleiders, maar je krijgt ook de kans om te leren van andere collega’s. Wij zoeken een stagiair(e) die wil groeien en met ons hard wil werken om kwaliteit te leveren. We zijn een betrokken team met enthousiaste mensen en we kennen een hands-on mentaliteit. We hebben oog en aandacht voor elkaar en werken via korte lijntjes. We zijn samen verantwoordelijk voor het werk. Je kunt altijd bij iemand terecht.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!