Afstudeeropdracht functioneel beheer

Gemeente Twenterand is op zoek naar iemand voor de Afstudeeropdracht functioneel beheer (24-36 upw)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-6-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij gaat je bezighouden met het verbeteren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen. Je kunt hierbij kiezen uit een afstudeeropdracht rondom het beheren van applicaties of het optimaliseren van het autorisatieproces.


Applicaties beheren

Gemeente Twenterand maakt gebruik van verschillende applicaties. Als afstudeerder ga jij in gesprek met leidinggevenden om te achterhalen welke applicaties gebruikt worden en welke behoeften er zijn. Daarna onderzoek jij welke applicaties nodig zijn om aan deze behoeften te voldoen. Hierbij kijk jij of de huidige applicaties deze mogelijkheden kunnen bieden en of er geïnvesteerd moet worden in nieuwe applicaties. Verder houd je rekening met de huidige contracten van de verschillende applicaties.


Uit de opgedane informatie adviseer jij welke applicaties nodig zijn voor het efficiënt uitvoeren van de verschillende werkzaamheden binnen gemeente Twenterand.


Autorisatieproces optimaliseren

Afhankelijk van de functie en werkzaamheden krijgen werknemers bepaalde autorisaties. Tijdens het afstudeeronderzoek duik jij in het proces rondom het toekennen van deze autorisaties. Hierbij denk jij na over wie welke autorisatierechten krijgt en hoe dit eenvoudiger in een autorisatiematrix verwerkt kan worden, zodat het up-to-date blijft. Daarnaast onderzoek jij het verdere autorisatieproces zoals hoe de aanvragen van autorisaties bij nieuwe medewerkers eenvoudiger gemaakt kan worden. Op basis van jouw onderzoek geef jij advies over hoe het autorisatieproces geoptimaliseerd kan worden en werk jij eventueel al mee aan de uitwerking hiervan.

Functievereisten

 • Een hbo opleiding volgt in de richting van ICT zoals Business & IT Management
 • Beschikt over onderzoekend vermogen en integer, proactief en leergierig is
 • De samenwerking met andere mensen opzoekt om tot een goed resultaat te komen
 • Zich zowel schriftelijk als mondeling goed kan uitdrukken
 • Interesse heeft in het onderzoeken van een vraagstuk rondom het beheren van applicaties of het optimaliseren van een autorisatieproces.
 • Je hebt een pré als je al bekend bent met een gemeentelijke organisatie. 

Aanbod

 • Een leerzame afstudeerplek waarin je veel praktijkervaring kunt opdoen voor 24 tot 36 uur per week in de periode van september 2024 tot februari 2025.
 • Je wordt begeleid door 1 vaste begeleider, maar je krijgt ook de kans om te leren van andere collega’s.
 • Je kan rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.
 • Afhankelijk van je werkzaamheden is het mogelijk om tijdens het afstuderen te werken waar het werk is; vanuit huis of op kantoor.
 • Je krijgt een maandelijkse stagevergoeding ter hoogte van 25% van het minimumloon passend bij je leeftijd op basis van een 36-urige werkweek. Dit betekent maximaal een bedrag van € 483,60 bruto per maand (bedragen minimumloon per 01-01-2023 bij 21 jaar en ouder). Door de CAO-wijziging kan het bedrag vanaf 2024 wijzigen.

Bedrijfsprofiel

Ons Twenterand, is een betrokken gemeente in het Overijssels land. Van Bruinehaar tot Den Ham, de plek waar we onze vrijheid vinden.​ Een plek waar we klaar staan voor elkaar. Met ruim 300 medewerkers voelen we ons verbonden met alle 34.000 inwoners en betrokkenen die hier wonen, werken, leven en recreëren.


Bij Twenterand geloven we dat veranderen iets is wat je samen doet. Met onze maatschappij, inwoners en onze medewerkers. We staan klaar voor onze mensen en luisteren naar de mensen die hier leven, werken, wonen en recreëren. We zijn impactmakers, échte publieksmensen die hun verantwoordelijkheid voelen en nemen. En we houden van het Twentse landschap. We werken en leven daar op de rand waar de vonk over sloeg. Lees hier meer over onze unieke werkomgeving Werken bij Twenterand | Ontdek Jouw Vonk.


Ons team

Je gaat deel uitmaken van ons team Functioneel Beheer en Informatievoorziening dat bestaat uit circa 20 teamleden. Dit team is in ontwikkeling en jij hebt vooral te maken met het deelteam Functioneel Beheer. We zijn verantwoordelijk voor het onderhouden en beheren van het zaaksysteem, het financiële informatiesysteem, vakapplicaties en koppelingen. Elke dag zetten we ons als één groep in voor alle inwoners en betrokkenen. We zijn op zoek naar afstudeerders die willen groeien en samen met ons hard willen werken om kwaliteit te leveren. We zijn een betrokken team met enthousiaste mensen en we kennen een hands-on mentaliteit. We kijken naar elkaar om en werken via korte lijntjes. Je kunt altijd bij iemand terecht. Altijd met een glimlach.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!