Juridisch medewerker VTH / adviseur handhaving

In het hart van Overijssel, aan de Noordwestrand van Twente ligt gemeente Twenterand. Een groene gemeente met natuurgebieden, open landschappen, schitterende bossen en levendige woonkernen. De kernen in Twenterand hebben allemaal hun eigen karakter waarbij de ontstaansgeschiedenis nog duidelijk zichtbaar is.


Voor het team Omgeving zijn we nu op zoek naar een ervaren juridisch medewerker/jurist handhaving.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Je houdt van regels, maar je gaat voor maatwerk!
 • Je hebt praktijkervaring in het speelveld van de bestuursrechtelijke regelgeving en vooral het toepassen van de handhavingsinstrumenten.
 • Je bent goed in het afwegen van de verschillende belangen en prioriteiten.
 • Je houdt van de dialoog en je bent besluitvaardig, denkt en werkt oplossingsgericht.
 • Collegiale samenwerking gaat je goed af.
 • Communicatief breng je de boodschap begrijpelijk en inhoudelijk juist over.

Je doet het niet alleen. Samen met onze toezichthouders sta je aan de lat om onveilige en illegale situaties op te lossen. In het proces van toezicht en handhaving verzorg je de uitvoering van alle voorkomende juridische werkzaamheden zoals het opstellen van vooraankondigingen, behandelen zienswijzen, opstellen lasten onder dwangsom, bestuursdwang en bestuurlijke boetes. Je verdedigt primaire besluiten bij bezwaar en ‘je staat je mannetje’ in gerechtelijke procedures. Verder ben je positief kritisch ingesteld en kun je een goede vertaling maken van nieuwe wetgeving of beleidsuitgangspunten naar de uitvoerende praktijk. Je neemt een adviserende rol aan naar je collega’s, want dienstverlening houdt niet op bij de horizon van handhaving. Een leefbare en veilige gemeente! We doen het samen!

Functievereisten

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO of WO niveau. Je hebt al een paar jaar werkervaring in het werkveld op je CV staan. Verder heb je kennis van lokale politieke- en beleidsprocessen en kun jij je daarbinnen praktisch en creatief bewegen. Je bent klant- en resultaatgericht en het integraal en vernieuwend werken is je op het lijf geschreven. Uiteraard ben je ook een gezellige en fijne collega.

Aanbod

Een warme en informele organisatie waar je mogelijkheden krijgt jezelf te ontwikkelen, die haar best doet je thuis te laten voelen en die ook op afstand met elkaar in verbinding staat. Voor een prettige balans tussen privé en werk bieden wij flexibele werktijden en hybride werken in de vorm van werken waar en wanneer je wilt.


Daarnaast hebben wij het volgende te bieden:

 • een uitdagende en verantwoordelijke functie in een boeiende organisatie;
 • je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor een periode van een jaar die bij goed functioneren na deze periode omgezet kan worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een bruto maandsalaris tussen de €3.396 en € 5.009 op fulltimebasis (36 uur per week). Dit is exclusief 17,05% individueel keuzebudget (IKB). De inschaling stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën;
 • ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling en volop mogelijkheden om je netwerk uit te breiden;
 • werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur.

Bedrijfsprofiel

De gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de informele cultuur en korte lijnen. We houden van aanpakken. Team Omgeving omvat de vakdisciplines uit het ruimtelijk domein en bestaat uit ruimtelijke ordening, vergunningen, bag, toezicht, handhaving, inclusief onze boa’s, bijzondere wetten en tot slot openbare orde en veiligheid.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!