Frontoffice medewerker Burgerzaken

Team Burgerzaken gemeente Twenterand is voor de locatie Ommen op zoek naar een allround frontoffice medewerker Burgerzaken met hands-on mentaliteit voor 28 uur per week.


Ben jij klantvriendelijk en ligt jouw hart bij het werken met mensen? Werk jij zorgvuldig, en heb jij kennis van, of affiniteit met Burgerzaken en wil jij werken in een klein en gedreven team binnen de prachtige plattelandsgemeente Ommen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
30-5-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Medewerker Frontoffice Burgerzaken is een veelzijdige functie. Op de locatie Ommen werk je deels achter de balie en behandel je aanvragen reisdocumenten, rijbewijzen, VOG, afgifte uittreksels etc. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit het uitvoeren van administratieve taken, de zogenoemde “mid office werkzaamheden”. Denk hierbij aan het uitvoeren van diverse controles, het afhandelen van inkomende verzoeken binnenkomend via diverse kanalen en het bijhouden van de begraafplaatsadministratie. Je bent vraagbaak voor inwoners en collega’s op gebied van Burgerzaken producten en diensten en je bent op de hoogte van de actualiteiten. Daarnaast werk je mee aan het voorbereiden en uitvoeren van de verkiezingen,  ondersteun je de backoffice door zaken uit te zoeken en neem je deel aan (integrale) projecten.

 

Als medewerker Frontoffice Burgerzaken is het belangrijk dat je snel kunt schakelen en altijd rekening houdt met de wet- en regelgeving. Wat je nog meer nodig hebt is een gezonde dosis relativeringsvermogen en  stressbestendigheid. Je kunt goed om gaan met diverse groepen mensen en zoekt altijd naar een oplossing. In een team werken en sparren met collega’s is dan ook iets wat je graag doet. Met elkaar zorgen we ervoor dat onze inwoners de afdeling als prettig en dienstverlenend ervaren.

Functievereisten

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op minimaal MBO4- niveau.
 • Je beschikt over de nodige zelfreflectie.
 • Je beschikt van nature over een gezonde portie eigenaarschap.
 • Je hebt bij voorkeur (aanverwante) kennis en of ervaring op gebied van burgerzaken.
 • Je bent een open, betrokken en enthousiaste persoonlijkheid.
 • Je hebt een klantgerichte instelling en uitstraling, bent accuraat, proactief, stressbestendig en integer.
 • Je bent communicatief prettig in omgang met inwoners en het team en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt affiniteit met wet- en regelgeving en je kunt je digitale systemen snel eigen maken.

Aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Een bruto maandsalaris tussen €.2.295- (aanloopschaal 6) en €.3.612,- (functieschaal 7) op fulltimebasis (36 uur per week). De inschaling stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën. Je gaat werken binnen een fijne en plattelandsgemeente die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur. Je krijgt de ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven.
 • Je start met een introductieprogramma zodat jij je snel thuis voelt.
 • Individueel keuzebudget (17,05% van je brutosalaris). Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, een extra bedrag in je pensioen storten, woon-werk kilometers uitruilen of je kunt het gewoon laten uitbetalen. Meer goede secundaire arbeidsvoorwaarden kun je vinden op https://www.twenterand.nl/werken-bij-de- gemeente-twenterand.

Bedrijfsprofiel

Team Burgerzaken Ommen- Twenterand

De gemeente Twenterand voert per 1 januari 2023 de dienstverlening uit op het gebied van Burgerzaken voor de gemeente Ommen. Hiervoor is een nieuw team neergezet. Het team bestaat op dit moment uit 3 frontoffice medewerkers burgerzaken en 3 backoffice medewerkers burgerzaken.. Met de invulling van deze vacature zal het team compleet zijn. Je krijgt een dienstverband bij de gemeente Twenterand en komt te werken bij de gemeente Ommen. Je hebt veel contact en afstemming met de collega’s Burgerzaken van de gemeente Twenterand.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!