Jeugdconsulent

Gemeente Twenterand is op zoek naar een Jeugdconsulent.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
9-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als consulent en casusregisseur bezoek je inwoners: ouder(s) en kinderen/jongeren. Je gaat met hen in gesprek over hun zorgbehoeften. Je leert ze kennen vanuit een breed perspectief (alle levensgebieden) en probeert zo goed mogelijk met hen samen een oplossing te vinden die recht doet aan hun eigen verantwoordelijkheid. Dit leidt niet zelden tot een ondersteuningsplan waarvan de inwoner zoveel mogelijk zelf regisseur is, maar waarin jij hen ondersteunt of waar je zelf regie moet voeren.

Zelf lever je geen hulp, maar probeer je samen met de inwoner anderen, liefst uit het eigen netwerk van de inwoner, te activeren om die hulp wel te leveren.

In het uiterste geval, wanneer eigen kracht en voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn regel je professionele ondersteuning waarvoor een indicatie nodig is. In deze gevallen geef je een beschikking af (die doel- en rechtmatig dient te zijn)  en die je evalueert met de inwoner en aanbieder.

Je bent in staat om zowel de eenvoudige meldingen af te handelen en de meer complexe situaties samen met een collega op te pakken. In complexe situaties, waarbij veiligheid een rol kan spelen, weet je samen met een collega de inwoner door middel van bijvoorbeeld multidisciplinaire bijeenkomsten vorm en inhoud te geven aan een ondersteuningsplan. Wanneer er weer ‘rust’ is in de casus en/of er is een helder plan opgesteld voer je zelf regie. Wanneer de casus erom vraagt weet jij tijdig een collega te betrekken om weer samen op te trekken. Je vindt het leuk om outreachend te werken en creatief om te gaan met uiteenlopende situaties.


Je werkt binnen het cluster consulenten naast de andere jeugdconsulenten nauw samen Wmo-consulenten, consulenten werk- en inkomen en de onderwijsconsulenten (leerplicht en leerlingenvervoer). Daarnaast is sprake van een samenwerking met collega’s van een aantal ketenpartners in het voorliggend veld zoals: welzijn, algemeen maatschappelijk werk, vrijwilligersorganisaties, etc.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO-niveau in één van de sociale studies.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Je bent SKJ-geregistreerd.
 • Je hebt werkervaring als jeugdconsulent bij een gemeente (is een pré).
 • Je hebt brede kennis van (en ervaring met) de ontwikkeling van jeugdigen.
 • Je beschikt over coachende en communicatieve vaardigheden waardoor je in staat bent inwoners te activeren en te regisseren.
 • Je benadert situaties vanuit een breed perspectief en geeft diverse oplossingsrichtingen aan.
 • Je bent in staat om goed samen te werken met ketenpartners uit het voorliggend veld en andere gespecialiseerde hulpverlening.
 • Je bent zelfstandig, resultaatgericht, doortastend, een teamspeler, communicatief vaardig, analytisch sterk en heeft een pro-actieve werkhouding.
 • Je bent in staat om te gaan met weerstand.
 • Je bent stressbestendig, kan goed omgaan met werkdruk en is goed in staat om prioriteiten te stellen.
 • Je gaat gemakkelijk en flexibel om met nieuwe en onvoorziene ontwikkelingen.
 • Je werkt en denkt in resultaten in een sociale, dynamische, complexe en innovatieve omgeving.
 • Je ontdekt tendensen en levert op die manier input voor de koersbepaling binnen het onderdeel Samenleving van onze gemeente.
 • Je kan het eigen werk goed plannen en bent administratief sterk (schrijven verslagen, bijhouden registratiesysteem).
 • Het kunnen spreken en verstaan van de Twentse taal is een pré.

Aanbod

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het bruto maandsalaris  bedraagt tussen de € 2.878,- (aanloopschaal 8) en € 4.537,- (functieschaal 9) op fulltimebasis (36 uur per week). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Daarnaast ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget. Hiermee kan je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen, woon-werk kilometers uitruilen of het laten uitbetalen. Meer goede secundaire arbeidsvoorwaarden kun je vinden op https://www.twenterand.nl/werken-bij-de-gemeente-twenterand.

Ruimte en mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, we hebben namelijk flexibele werktijden en een hybride werkomgeving. Je krijgt een eigen laptop en telefoon.  

Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën. Je gaat werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur. Je krijgt daarnaast de ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn team jeugd: Lieke, Lamina, Renske, Gerlin, Ilona, Sander, Marije, Marlot, Martha en Marloes. Samen met onze teamleider Hanneke zijn we op zoek naar een nieuwe jeugdconsulent vanwege het vertrek van een collega. Wij zijn een hard werkend team dat kwaliteit wil leveren. We zijn kritisch naar elkaar en onszelf. Tegelijkertijd hebben we oog voor elkaar, staan we voor elkaar klaar en vinden we een goede sfeer en humor ook belangrijk.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!