Stagiair(e) Systeembeheerder

Bij de Gemeente Twenterand zijn we op zoek naar een stagiair(e) systeembeheerder voor 36 uur per week. Het is een allround functie waarbij je technische kennis en klantgerichtheid combineert.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als stagiair(e) systeembeheerder zorg je voor het beheer en onderhoud van onze devices. Je communiceert open met collega’s en bent gedreven om altijd het best mogelijke resultaat te bereiken. Wij vertrouwen op jouw intuïtieve en creatieve kennis als het gaat om oplossingsgericht denken.


Je taken bestaan o.a. uit:

 • Het beheren van laptops, mobiele telefoons en andere apparatuur
 • Het ondersteunen van medewerkers
 • Het voorbereiden, uitleveren en registreren van ICT-hulpmiddelen
 • Het aannemen, registreren en afhandelen van meldingen
 • Signaleren, verhelpen en/of melden van storingen
 • Proactief aandragen van verbeteringen voor de algemene serviceverlening en technische functionaliteiten


Wij werken o.a. met TOPdesk, Windows Server, Windows 10 en 11, iOS/Android, Office 365 (SharePoint, Exchange, Teams), Microsoft Endpoint Manager, Workspace365. Een stage met voldoende werk en uitdaging, zelden saai en altijd met een belangrijke maatschappelijke component: de beste service voor de medewerkers én inwoners van Twenterand.

Functievereisten

Je herkent je in de volgende persoonlijkheidskenmerken

Als stagiair(e) systeembeheerder ben je enthousiast over het beheren van systemen en het oplossen van meldingen. Communiceren gaat je makkelijk af, je bent klantgericht en schakelt op een snelle en natuurlijke manier. Je bent leergierig en wilt graag samen met je collega’s resultaten behalen.


Je bent

 • In opleiding voor het diploma MBO Allround medewerker IT systems and devices niveau 3 of MBO Expert IT systems and devices niveau 4
 • Enthousiast en vindt het leuk om in een klein team van 6 personen te werken

Aanbod

 • Je loopt stage voor een half schooljaar, 36 uur per week. Vrijdagmiddag vrij (een afdelings’borrel’ wanneer je dat leuk vindt)
 • Een stagevergoeding van 25% van het minimumloon behorend bij jouw leeftijd
 • Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe ideeën
 • Werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur. Integriteit is daarbij een harde voorwaarde. Een VOG is vereist

Bedrijfsprofiel

De gemeente Twenterand is een bloeiende plattelandsgemeente, waar het voor jong en oud goed wonen, werken en leven is, gericht op duurzaamheid en groei.


Bij de gemeente Twenterand werken betrokken en klantgerichte medewerkers die goed zijn in hun vak. Samenwerken voor de samenleving van Twenterand met oog voor alles wat er leeft onder onze inwoners. Alleen ambtelijk waar het (wettelijk/procedureel) moet en ondernemend waar het kan. Overheid en betrouwbaar zijn synoniem, integer werken is dus bij ons een harde voorwaarde. Onze werksfeer is nuchter, informeel en collegiaal. We gaan voor resultaat. We blijven onszelf ontwikkelen.


Daarnaast wordt binnen onze organisatie gewerkt aan andere werkwijzen om in te kunnen spelen op de telkens veranderende maatschappij. Het gaat over anders denken, opener communiceren en meer gebruik maken van de eigen kracht van de samenleving. Dit komt tot uiting in het professioneel vormgeven van werk, houding en gedrag en in het van taakgericht werken naar werken in processen. Het is belangrijk om duidelijk te bepalen welke rol wanneer nodig is. Dit vraagt flexibiliteit en wendbaarheid van zowel de organisatie als de medewerkers. Om dit te bevorderen richten we ons op:

 • werken vanuit gezamenlijke waarden;
 • versterken van leiderschap en eigenaarschap;
 • stimuleren van samenspel (rollen, verantwoordelijkheden, aanspreken).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!