Backoffice medewerker burgerzaken

Gemeente Ommen werkt met een nieuw team Burgerzaken.


Ben jij klantvriendelijk en ligt jouw hart bij het werken met mensen? Heb je kennis van, ervaring en affiniteit met Burgerzaken en wil je werken in een nieuw team binnen een plattelandsgemeente? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij de gemeente Twenterand zijn we voor de gemeente Ommen op zoek naar een Backoffice medewerker Burgerzaken voor 24 uur per week.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
19-4-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

De gemeente Twenterand organiseert per 1 januari 2023 de dienstverlening op het gebied van Burgerzaken voor de gemeente Ommen. Concreet betekent dit dat we bij de gemeente Ommen een nieuw team Burgerzaken hebben neergezet. Het team bestaat uit 4 frontoffice medewerkers burgerzaken en 2 backoffice medewerkers burgerzaken. We zijn op zoek naar een derde backoffice medewerker Burgerzaken om het team compleet te maken. Je krijgt een dienstverband bij de gemeente Twenterand en komt te werken bij de gemeente Ommen. Je hebt veel contact en afstemming met de collega’s Burgerzaken van de gemeente Twenterand.


Krijg jij energie van deze nieuwe uitdaging om samen met het pas begonnen en zeer enthousiast nieuw team invulling te geven aan een betrouwbare en toegankelijke dienstverlening voor de gemeente Ommen? Pak dan deze kans, we maken graag kennis met je!


Wat ga je doen

Als Backoffice Medewerker Burgerzaken zorg je voor een optimaal gebruik van BRP (Basisregistratie Personen) en de bijkomende randvoorwaarden. Samen met de backoffice medewerkers ben je verantwoordelijk voor een optimale tweedelijns dienstverlening aan zowel de interne als externe klant. Je behandelt complexe vraagstukken, zowel in front- als backoffice. Je legt persoonslijsten aan en houdt deze nauwkeurig bij. Door actief fouten op te sporen houd je de kwaliteit hoog. Collega’s kloppen bij jou aan voor advies over het verwerken van bepaalde zaken in de BRP en samen met je collega’s medewerkers backoffice ben je verantwoordelijk voor de zelfevaluatie, de processen en de kwaliteit. Je handelt complexe mutaties en correcties af. Je bent een echte vraagbaak voor je collega’s en ondersteunt de frontoffice waar nodig. Daarnaast ben je samen met je collega’s burgerzaken verantwoordelijk voor alle werkzaamheden rondom de verkiezingen.


Jouw kennis en kunde zorgen ervoor dat de inwoners binnen de gemeente voorzien worden van een accurate dienstverlening op gebied van de burgerlijke stand en naturalisaties, eerste inschrijvingen en beoordeling buitenlandse brondocumenten. Je denkt mee en werkt mee aan de ontwikkelingen binnen de gemeente op gebied van Burgerzaken.


We zijn een klein team waardoor het werk zich kenmerkt als zeer divers, geen dag is het zelfde. Het team kenmerkt zich als zeer toegankelijk, lerend en samenwerkend. Het team voelt zich samen verantwoordelijk voor de afhandeling van alle inkomende aanvragen waarbij we streven naar hoge kwaliteit en een hoog servicelevel. Door jouw ervaring, die je hebt opgedaan in soortgelijke functie(s) bij burgerzaken, bijvoorbeeld als backoffice medeweker of als frontoffice medewerker met de nodige ervaring ben je goed thuis in de burgerzakenwereld en heb je goed zicht op wat van je wordt verwacht in deze functie.

Functievereisten

 • Je beschikt minimaal over MBO werk- en denkniveau of beschikt over relevante opleidingen binnen het vakgebied.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het werk van Burgerzaken, inclusief relevante wet- en regelgeving.
 • Je hebt affiniteit met informatiesystemen of je bent bereid je hierin te verdiepen;
 • Je volgt ontwikkelingen en (wets)wijzigingen op het vakgebied en neemt je collega’s hierin mee.
 • Je bent bereid om af en toe ook front-office werkzaamheden uit te voeren bijvoorbeeld tijdens avondopenstelling.
 • Je denkt in oplossingen, staat voor een hoge kwaliteit en kan (nieuw) beleid of wetswijzingen vertalen naar operationele processen.
 • Je bent een betrokken en leergierig persoon die graag in afstemming met het team initiatieven neemt.
 • Communicatief ben je prettig in omgang met inwoners en het team.
 • Je bent zelfstandig maar werkt ook graag samen.
 • Je bent in staat snel te schakelen tussen diverse werkzaamheden en houdt overzicht.

Aanbod

Een fijne en informele plattelandsgemeente waar je volop mogelijkheden krijgt jezelf te ontwikkelen, die haar best doet je thuis te laten voelen en die ook op afstand met elkaar in verbinding staat. Je bouwt letterlijk en figuurlijk mee aan dit gloednieuwe team Burgerzaken. Samen met je collega’s ga je invulling geven aan de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden.


Daarnaast bieden we je

 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.255, - (aanloopschaal 7) en € 3.732, - (functieschaal 8) op fulltimebasis (36 uur per week). Dit is exclusief 17,05% individueel keuzebudget (IKB). De inschaling stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën.
 • Ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling en volop mogelijkheden om je netwerk uit te breiden.
 • Werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur.

Bedrijfsprofiel

De gemeente Twenterand is een bloeiende plattelandsgemeente, waar het voor jong en oud goed wonen, werken en leven is, gericht op duurzaamheid en groei.


Bij de gemeente Twenterand werken betrokken en klantgerichte medewerkers die goed zijn in hun vak. Samenwerken voor de samenleving van Twenterand met oog voor alles wat er leeft onder onze inwoners. Alleen ambtelijk waar het (wettelijk/procedureel) moet en ondernemend waar het kan. Overheid en betrouwbaar zijn synoniem, integer werken is dus bij ons een harde voorwaarde. Onze werksfeer is nuchter, informeel en collegiaal. We gaan voor resultaat. We blijven onszelf ontwikkelen.


Daarnaast wordt binnen onze organisatie gewerkt aan andere werkwijzen om in te kunnen spelen op de telkens veranderende maatschappij. Het gaat over anders denken, opener communiceren en meer gebruik maken van de eigen kracht van de samenleving. Dit komt tot uiting in het professioneel vormgeven van werk, houding en gedrag en in het van taakgericht werken naar werken in processen. Het is belangrijk om duidelijk te bepalen welke rol wanneer nodig is. Dit vraagt flexibiliteit en wendbaarheid van zowel de organisatie als de medewerkers. Om dit te bevorderen richten we ons op:

 • werken vanuit gezamenlijke waarden;
 • versterken van leiderschap en eigenaarschap;
 • stimuleren van samenspel (rollen, verantwoordelijkheden, aanspreken).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!