Stagiair(e) Wmo begeleiding/dagbesteding

Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde 3e jaars Hbo- stagiair(e) die een sociale opleiding volgt? Lijkt het je leuk stage te lopen als consulent Wmo en ben je op zoek naar een uitdagende meewerkstage waarbij je veel kunt doen én leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij geven je alle ruimte om van jouw stage een leerzame ervaring te maken en geven je een kijkje in een gemeentelijke organisatie.

Gemeente Twenterand zoekt een Stagiair(e) Wmo begeleiding/dagbesteding voor de periode september 2023 t/m juni 2024

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Elke inwoner vanaf 18 jaar met een hulpvraag kan zich melden bij de Wmo. Tijdens het “keukentafelgesprek” ga je de hulpvraag concretiseren, schrijf je ondersteuningsplannen en voer je regie. De doelgroepen en hulpvragen zijn zeer divers. Tijdens deze stage krijg je o.a. te maken met huisvesting problematiek, schulden, huiselijk geweld, drank- en drug misbruik, huisverboden, LVB en psychiatrische problematiek en ouderenzorg.


Je leert inschattingen maken op basis van een goede analyse. Uiteraard loop je eerst mee. Gedurende je stage leer je steeds meer zelf verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Je gaat op onderzoek uit en bent niet bang om de telefoon op te pakken bij onduidelijkheden.


Kortom, het is een uitdagende meewerkstage waar je meer leert over het WMO consulentschap.

Aanbod

Een leerzame uitdagende stageplek in een dynamische werkomgeving waar je veel praktijkervaring kan opdoen. Je werkt in het team Wmo consulenten en werkt ook samen met andere collega’s binnen en buiten de gemeente (bv. jeugdconsulenten, maatschappelijk werk, politie, woningbouw, zorgaanbieder, etc). Je wordt begeleid door 1 of 2 vaste begeleiders, maar je krijgt ook de kans om te leren van andere collega’s. Je kan rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit en veel ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.


Je krijgt een maandelijkse stagevergoeding ter hoogte van 25% van het minimumloon passend bij je leeftijd o.b.v. een 36-urige werkweek. Dit betekent maximaal een bedrag van € 483,60 bruto per maand (bedragen minimumloon per 01-01-2023 bij 21 jaar en ouder). 

Bedrijfsprofiel

De gemeente Twenterand is een actieve gemeente, waar veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid, groei en evenementen. De inwoners dragen actief bij aan de dynamiek in de gemeente en hebben oog voor elkaar. Het is een gemeente waar jong en oud goed kunnen leven.


Bij de gemeente Twenterand werken betrokken en klantgerichte medewerkers die goed zijn in hun vak. Samenwerken voor en met de samenleving van Twenterand met oog voor alles wat er leeft onder onze inwoners.


We blijven onszelf ontwikkelen om beter in te spelen op de veranderende samenleving. Het gaat over anders denken, opener communiceren en meer gebruik maken van de eigen kracht van inwoners. Het is belangrijk om te weten welke rol wanneer nodig is. Dit vraagt duidelijkheid, flexibiliteit en wendbaarheid van zowel de organisatie als de medewerkers.


Overheid en betrouwbaar zijn synoniem, integer werken is bij ons een belangrijke waarde. Onze werksfeer is nuchter, informeel, collegiaal en met humor op zijn tijd. We gaan voor resultaat.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!