Handhaver openbare ruimte – BOA domein 1

Houd jij van een goed gesprek in je baan, kun je tegelijkertijd overtuigend optreden en denken en handelen in oplossingen? Lees dan vooral deze vacature van Handhaver openbare ruimte van Gemeente Twenterand. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als buitengewoon opsporingsambtenaar ben je een visitekaartje van de gemeente Twenterand in het publieke domein. Het leuke aan deze baan is dat geen dag hetzelfde is. Je zult bezig zijn met alle onderdelen van jouw vak. Samen met je collega’s bepaal je de taken en draag je bij aan de leefbaarheid, veiligheid en het gevoel van veiligheid. Je bent zichtbaar aanwezig in de gemeente. Je spoort op, controleert, houdt toezicht, signaleert en onderzoekt ongewenste situaties en gedrag. Je treedt dan op als mediator/bemiddelaar en bewaker bij ergernissen of overtredingen in de openbare ruimte. Je vindt het leuk om in gesprek te gaan met inwoners en weet hen op de juiste toon aan te spreken. Waar nodig leg je bij overtredingen sancties op conform de wet- en regelgeving. Bij eventuele calamiteiten of verstoringen van de veiligheid schat je de situatie in en bepaal je welke vervolgstappen genomen moeten worden of geef je situaties door aan ketenpartners. Je onderhoudt nauwe contacten met ketenpartners (zorg, politie, scholen, etc.). Daarnaast neem je deel aan voorkomende projecten (bv. ondermijning).


Functievereisten

Je hebt een dienstverlenende instelling. Je bent collegiaal, verbindend en stressbestendig. Je gaat doortastend te werk, kunt goed omgaan met weerstand en je weet een situatie goed te relativeren.

Samenwerken en zelfstandigheid zijn voor jou hetzelfde. Je werkt op basis van gelijkwaardigheid, respect en eigenaarschap. Je staat open voor ideeën en ervaringen van anderen.


Verder heb je:


 • Heb je een afgeronde relevante Mbo-opleiding op niveau 3-4 of Hbo-opleiding.
 • Heb je een HTV diploma op niveau 3 of 4 of een gelijkwaardige opleiding en/of achtergrond.
 • Heb je een geldig BOA-getuigschrift en een diploma Alcoholwet.
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B.
 • Ben je digitaal vaardig.
 • Spreek en schrijf je goed Nederlands.
 • Kun je een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen; en
 • Heb je je sporen verdiend op het gebied van toezicht en handhaving.

Aanbod

 • Een salaris in loonschaal 7; afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.545,-  en € 3.612,-  bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Onregelmatigheidstoeslag voor gewerkte uren buiten de reguliere werktijden.
 • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Daarnaast heb je de mogelijkheid om verlof te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • Ruimte voor ontwikkeling en opleiding en een IKB budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris.
 • Een veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid om jouw bijdrage aan het algemeen maatschappelijk belang vorm te geven.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie is de cao gemeenten van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Twenterand is een gemeente die een fijn, veilig en gezond leefmilieu wil bieden voor zowel zijn oudere als ook zijn jongere inwoners. Met meerdere bedrijventerreinen en een N36 als verbindingsweg is de gemeente gunstig gelegen en hebben we een gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven. De gemeente bestaat uit verschillende kernen met elk een eigen gezicht. Daartussen heeft de gemeente ook veel buitengebied met daarin natuurgebieden. Onze organisatie is compact en kenmerkt zich door een informele cultuur en structuur. Er zijn korte lijntjes met onze bestuurders. Het team bestaat uit 40 medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ordening, vergunningverlening, toezicht en handhaving (waar onder de boa’s), basisregistratie adressen en gebouwen, functioneel beheer en openbare orde en veiligheid.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet Gemeente Twenterand. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!