Adviseur Ruimtelijke Ordening

Zie jij de fysieke ruimte als jouw speelplaats en ga je voor de kwalitatieve invulling? Haal jij het beste uit jezelf en verras je daardoor met jouw werk onze inwoners én collega's. Maak dan het team van gemeente Twenterand compleet en reageer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
18
Vervaldatum
31-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als trotse en enthousiaste ‘Ruimtespeler’ lever je Twenterandse service:

  • Jij gaat de dialoog aan, werkt samen, spreekt aan en neemt verantwoordelijkheid. Inwoners, initiatiefnemers, externe partners en collega’s voelen zich door jou gehoord en geholpen. In plaats van drempels, zie jij mogelijkheden. Op deze manier geef je handen en voeten aan een mooi Twenterand.


Wij zoeken:

Voor 0,5 fte zoeken wij iemand die zelfstandig RO dossiers oppakt. Als adviseur organiseer, coördineer, en voer je zelfstandig procedures uit. Jij bent verantwoordelijk voor het proces inclusief voorbereiding van de bestuurlijke besluitvorming, terinzagelegging, informatiebijeenkomsten, omgevingsdialogen en afhandeling van zienswijzen. Je vertegenwoordigt de gemeente in beroepsprocedures bij de Raad van State. Binnen de RO-procedures beoordeel je planschaderisico's en adviseer je over de afhandeling van planschadeclaims Je hebt een brede kijk op de RO taken, draagt bij aan het ruimtelijk beleid. en je weet ook welke kant het werkveld opgaat onder de Omgevingswet.


Natuurlijk doe je het werk niet alleen. Je werkt samen met andere collega’s van het Team Omgeving. Je zoekt daarbij naar mogelijkheden en oplossingen en neemt daaropvolgend de juiste beslissingen op basis van je kennis. De gemeente heeft een compacte organisatiestructuur. Er zijn korte lijnen met het bestuur en de andere organisatieonderdelen. Twenterand is een gemeente waar veel gebeurt op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling. Met meerdere bedrijventerreinen en een N36 als verbindingsweg is de gemeente gunstig gelegen voor bedrijven. De gemeente bestaat uit verschillende kernen met elk een eigen gezicht. Daartussen heeft de gemeente ook veel buitengebied met daarin natuurgebieden. Het is een gemeente waar jong en oud goed kunnen leven en ondernemers zich thuis voelen.

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe adviseur Ruimtelijke Ordening? Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau met specialisatie ruimtelijke ordening, planologie of ruimtelijke bestuursrecht. En je hebt bij voorkeur ervaring in een bestuurlijke context. Verder heb je kennis van lokale politieke- en beleidsprocessen en kun je daarbinnen praktisch en creatief bewegen. Je bent klant- en resultaatgericht en het integraal en vernieuwend werken is je op het lijf geschreven. Uiteraard ben je ook een gezellige en fijne collega.

Aanbod

Een warme en informele organisatie waar je mogelijkheden krijgt jezelf te ontwikkelen, die haar best doet je thuis te laten voelen en die ook op afstand met elkaar in verbinding staat. Voor een prettige balans tussen privé en werk bieden wij flexibele werktijden en hybride werken in de vorm van werken waar en wanneer je wilt. Verder voelen wij ons één Team Twenterand.


Daarnaast hebben wij het volgende te bieden:

  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een boeiende organisatie.
  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor een periode van een jaar die bij goed functioneren na deze periode omgezet kan worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.090,- en € 4.670,- op fulltimebasis (36 uur per week).    Dit is exclusief 17,05% individueel keuzebudget (IKB). De inschaling stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën.
  • Ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling en volop mogelijkheden om je netwerk uit te breiden;
  • Werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur.

Bedrijfsprofiel

TWENTERAND, MODERN EN GROEN Twenterand, gelegen in het noordwesten van Twente, is een moderne, groene gemeente van 108 km2 met 34.000 inwoners verdeeld over negen levendige woonkernen en buurtschappen. Het aanwezige bedrijfsleven, zo’n 1.970 bedrijven met 10.230 arbeidsplaatsen, is sterk vertegenwoordigd in de sectoren bouwnijverheid, industrie/metaal, advisering en groot- en detailhandel. De gemeente telt zeven moderne en ruime bedrijventerreinen verdeeld over de vier grootste kernen. Ook is enige bedrijvigheid aanwezig in de in het verleden ontstane lintbebouwing. Drie actieve ondernemersverenigingen behartigen de belangen van het bedrijfsleven en bevorderen de contacten tussen de bedrijven. Ontsluiting van de bedrijventerreinen loopt via goed geoutilleerde toegangswegen. Daarnaast zorgt de N36 via de A1 met de verbinding met Duitsland en de Randstad. Het Kanaal Almelo – De Haandrik en het Overijssels Kanaal biedt een goede mogelijkheid voor vervoer over water voor schepen van 700 ton. Het gemeentelijk economische beleid zorgt voor ondersteuning en maatwerkoplossingen richting het bedrijfsleven. De ondernemende mentaliteit kenmerkt Twenterand al uit een ver verleden, toen bijvoorbeeld economische handelsbetrekkingen werden aangegaan met Russische ondernemers en overheden. Duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke items in het gemeentelijk economische beleid Het zogeheten Innovatieteam en het Platform EZ/Industrie, samenwerkingsvormen tussen de ondernemersverenigingen en de gemeente, fungeren als afstemmings- en stimuleringsplatforms. Samen kom je verder en kan er meer. Informeer elkaar en beoordeel samen of toekomstgerichte matches te maken zijn. Ook binnen de werkgelegenheidsvraagstukken. Twenterand benut de kracht en het enthousiasme uit de samenleving!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!