Manager Kortdurende Zorg en Behandeldienst

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) is op zoek naar een ervaren manager Kortdurende Zorg en Behandeldienst die ook lid is van het MT. Er is ruimte voor een collega die, naast de professionele vereisten, het coöperatief organiseren een warm hart toedraagt en in staat is waarde toe te voegen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-10-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als manager Kortdurende Zorg en Behandeldienst maak je deel uit van het MT. Je levert vanuit die rol een bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en aan het in de praktijk brengen van het TMZ beleid. Je bent manager van de behandeldienst en de revalidatie en overbruggingsafdelingen in zowel Almelo als Hengelo. Je geeft in deze functie direct leiding aan ongeveer 110 professionals.


Waar?

In het oosten van Nederland voeren rust en ruimte in het woonklimaat nog de boventoon. Binnen het ondernemende werkklimaat in de regio Twente heeft TMZ een belangrijke positie in de VVT sector. Termen als open, betrokken en betrouwbaar zijn kenmerkend voor de organisatiecultuur. Daar voegen we aan toe dat we soms een tikkeltje eigenwijs zijn, omdat we de dingen op onze eigen manier doen. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen op succesvolle wijze met een lage overhead.


Coöperatief organiseren

TMZ werkt met Teams voor persoonlijke zorg, een samenwerkingsverband tussen zorgvragers, zijn/haar familie/netwerk, de medewerkers en vrijwilligers. Alle betrokkenen doen ertoe en elke stem wordt gehoord. In goede tijden, maar ook bij tegenslag en moeilijkheden voelt iedereen bij TMZ zich gezamenlijk verantwoordelijk. Daarbij is het daadwerkelijk bereiken van resultaten voor ons belangrijk: goede zorg, waardevol werk en financieel gezond. We praten erover en maken het ook waar.


Alles in de organisatie is afgestemd op de verbondenheid tussen cliënt en (zorg)professional. Er wordt voortdurend getoetst of de plannen en de uitvoering daarvan het cliënt- en medewerkers-belang dienen. Dat is ook het uitgangspunt van handelen voor bestuur en management.


Coachen, inspireren en samenwerken

Als manager Kortdurende Zorg en Behandeldienst ben jij gericht op het inspireren en het uitdagen van de vakgroepen en de individuele medewerkers. Jij overziet het geheel en draagt actief bij aan een correcte en zorgvuldige interne en externe communicatie als ook aan de informatie- en besluitvormingsstructuur.


Jij beseft dat samenwerken op elk vlak belangrijk is. Jij zoekt daarom de juiste samenwerkingspartners binnen TMZ, maar weet ook de relatie met externe partijen te onderhouden en uit te bouwen. Jij draagt er zorg voor dat de activiteiten van de teams op elkaar worden afgestemd zodat er sprake is van een samenhangend geheel. Jij omarmt een diepgaande passie voor de inhoud en draagt actief bij aan innovatie en voortdurende ontwikkeling. Je verliest daarbij de visie van TMZ nooit uit het oog.


Leidinggeven, verbinden en sparren

Jij hebt affiniteit met de bedrijfsmatige kant van de organisatie. Je bent in staat om de ambities van de vakgroepen binnen de gestelde financiële ruimte waar te maken zonder het kwaliteitsniveau en de beschikbare capaciteit uit het oog te verliezen.


Met natuurlijk overwicht geef jij sturing aan hoogopgeleide (zorg)professionals en ben jij in staat om afhankelijk van de situatie de juiste toon te kiezen. Jij bent de verbindende manager die leiderschap toont, prioriteiten stelt en procesmatig werkt.


Binnen het MT treed jij op als volwaardig sparringpartner en bent waar nodig positief kritisch. Jij bent een sterke persoonlijkheid die in staat is stelling en positie in te nemen in het belang van de organisatie ontwikkeling.


Vanuit vertrouwen geef jij leiding aan de teams en weet jij de medewerkers te stimuleren, waardoor de toegevoegde waarde van de professionals optimaal is en er op eigenaarschap wordt gestuurd. Het uitgangspunt is dat er een sfeer heerst van trots en waardering voor eenieders inbreng en kwaliteiten.

Functievereisten

Jij hebt nodig:

 • WO of HBO+ opleiding en werk- en denkniveau;
 • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring op management niveau, inclusief leidinggeven aan hoogopgeleide (HBO/WO) professionals;
 • Hart voor het specialistische vakgebied met een duidelijke drive voor het verder ontwikkelen van medewerkers;
 • In staat de overkoepelende strategische rode lijn vast te houden en uit te dragen;
 • Daadkrachtig, ondernemend en vindingrijk op bedrijfsmatig gebied;
 • Sterke persoonlijkheid, stevig in de schoenen. Jij bent zelfverzekerd zonder arrogant te zijn;
 • Duidelijke en mensgerichte aanpak, stimulerend in eigenaarschap van medewerkers;
 • Brede kennis met betrekking tot verandermanagement en organisatieprocessen;
 • Inhoudelijke deskundigheid van de zorgsector en de disciplines die werkzaam zijn binnen de genoemde teams;
 • Uitstekende beheersing van timemanagement om gestelde doelen te behalen, hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en de teams van voldoende aandacht te kunnen voorzien;
 • Empathisch vermogen en goede communicatieve- en sociale vaardigheden;
 • Verklaring omtrent Gedrag (VOG) – TMZ betaalt de kosten.


Aantoonbare competenties:

 • Organisatiesensitiviteit; bewust van verhoudingen binnen de organisatie om optimaal draagvlak te bewerkstelligen.
 • Resultaatgerichtheid; vanuit verbinding zorg dragen voor het behalen van gezamenlijke doelstellingen.
 • Mensgericht en situationeel leiderschap; stimuleren van eigenaarschap bij medewerkers voor prestatieverbetering en samenwerking met andere disciplines.
 • Helicopterview; overzien van de gevolgen van strategische keuzes voor de organisatie en haar medewerkers.
 • Standvastigheid; nemen van beslissingen en duidelijke vertaling van de visie zonder de eigen kwetsbaarheid te verliezen.

Aanbod

 • Een uitdagende baan bij een organisatie die ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en waar jij jezelf mag zijn;
 • Een werkgever die aandacht heeft voor gezondheid en vitaliteit;
 • Een organisatie die actief investeert in Technologie en Innovatie;
 • Salaris FWG 75 (max. € 8815,44 bij een fulltime dienstverband);
 • Goede pensioenregeling (PFZW);
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT.

Bedrijfsprofiel TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2400 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie en samenwerking tussen cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals staan bij ons centraal. Samen verlenen we de zorg en maken we de zorg persoonlijk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van TMZ. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!