Backend Developer

Trimm zoekt een ervaren backend developer, medior of senior. Heb jij ervaring in Java of PHP en lijkt het je gaaf om aan internationale projecten te werken voor grote klanten? Solliciteer direct!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-10-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze functie ben je onderdeel van een multidisciplinair team dat maatwerk webapplicaties ontwerpt en bouwt voor mooie klanten zoals: Grolsch, Signify, KLM, Liberty Global en Victron Energy.


Je bent medeverantwoordelijk voor architectuurbeslissingen, het handhaven van het kwaliteitsniveau, en het activeren en inspireren van je collega’s om de nieuwste technieken toe te passen. Binnen jouw team werk je samen met UX-designers, UI-designers, front-end developers en product owners. Als backend heb vooral contact met de front-enders en product owners.  Tijdens client demo’s en project kick-off meetings kom je ook in contact met klanten. Dit is nodig om voortgang van projecten te bespreken of input te geven over technische mogelijkheden binnen een project. Je krijgt hierin je eigen vrijheid en verantwoordelijkheid.


Een aantal voorbeelden van projecten:

 • Verschillende hardware projecten zoals de zelf ontwikkelde LoRaWAN module (van concept tot product) en toepassingen met e-paper displays bedoeld voor realtime business intelligence reporting;
 • Online platforms, zoals de nieuwe site van Grolsch;
 • Een videoplatform waarmee de gebruiker zelf een company video kan samenstellen;
 • Dashboardingprojecten, zoals de VRM portal voor Victron Energy en de Online Beheer Tool van Ziggo;
 • Andere voorbeelden kun je hier vinden.

Functievereisten

 • Je kan zelfstandig werken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen agenda en het behalen van deadlines;
 • Gevoel voor verantwoordelijkheid. Je vindt het belangrijk om kwalitatief hoogstaand werk tijdig aan te leveren. Je draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van je eigen werk, maakt afspraken met je collega’s en geeft voortijdig aan wanneer zaken langer duren dan ingeschat;
 • Je neemt initiatief. Wanneer je mogelijkheden tot verbetering ziet, draag je dit aan binnen het team;
 • Je houdt rekening met de codekwaliteit (complexiteit, unit/integratie testen, onderhoudbaarheid van de code);
 • Je zal meer dan eens sparringpartner voor het team zijn binnen deze functie. Je vindt het leuk om collega’s te helpen;
 • Je hebt ervaring met het bedenken en bewaken van de softwarearchitectuur.

Aanbod

 • Je wordt medeverantwoordelijk voor prijswinnende projecten voor internationale A-merken!
 • Een dienstverband van 32 of 40 uur. Aan jou de keus.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een passend salaris;
 • Aandacht voor inhoudelijk professionele groei en persoonlijke ontwikkeling;
 • Jonge en gezellige teams met gedreven mensen;
 • Een comfortabele eigen werkplek in ons open en moderne pand in de Enschedese wijk Roombeek. Wij doen niet aan flexwerkplekken.

Bedrijfsprofiel TRIMM

De backend van onze projecten wordt geschreven in Java of PHP. Echter, het kan voorkomen dat een andere taal beter binnen een project past. Daarom hebben we hebben geen vaste set van technologieën waarin we onze projecten ontwikkelen; we kiezen ‘the right tool for the job’.


Technologieën waarmee de TRIMM backenders het afgelopen jaar hebben gewerkt zijn binnen Java-projecten onder andere: Spring Boot, ElasticSearch, GraphQL, Maven en jUnit. Bij PHP-projecten maakten we gebruik van Symfony (veel Drupal), Laravel, Composer en PHPUnit.


Daarnaast gebruikten we in bijna alle projecten containertechnologie (Docker), verschillende DevOps principes en GitLab CI. Als je dit niet allemaal beheerst, dan krijg je bij TRIMM genoeg ruimte en support om je hier volop in te ontwikkelen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 25
7523 MC Enschede
053 - 4800 480