Strategisch Inkoper

Ter versterking van onze afdeling Inkoop is TKF op zoek naar een Strategisch Inkoper. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Al meerdere jaren maakt TKF een forse groei door, een paar belangrijke pijlers daarbij zijn de energietransitie en aandacht voor een veilige en maatschappelijk verantwoorde productieketen. De elektrificatie vraagt om een enorme uitbreiding en versterking van het elektriciteitsnetwerk. Om aan de groeiende vraag voor energiekabels te kunnen voldoen investeren wij in uitbreiding van capaciteit door de bouw van een nieuwe plant in Eemshaven. Je vormt als Strategisch Inkoper binnen dit geheel een belangrijke schakel voor het betrouwbaar kunnen leveren van kwalitatief hoogwaardige kabels aan onze klanten en daarmee het versterken van langdurige en succesvolle relaties. Met passie voor je vak werk je aan het tijdig en tegen de vastgestelde condities beschikbaar hebben van de benodigde materialen, grondstoffen en diensten. Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor een aantal accounts. Je onderhoudt contacten met leveranciers en plant waar nodig (internationale) bezoeken, zoekt en selecteert nieuwe leveranciers, onderhandelt over prijzen en voorwaarden, bewaakt leveranciersprestaties, onderneemt actie bij afwijkingen en problemen en komt met verbetervoorstellen ten aanzien van kostenreductie, werkwijzen en processen. Intern ben je een sparring partner voor het inkoopteam, bestaande uit 5 collega’s, en management/directie. Daarnaast ben je een goed team met de collega’s van R&D, Supply Chain en Productie om gezamenlijk succes te bereiken.

Functievereisten

 • Je bent een enthousiast en gedreven persoon die sterk is in het opbouwen van relaties en sterk is tijdens onderhandelingen; een stevige persoonlijkheid die zich herkent in het volgende:
 • Jij beschikt over overtuigingskracht, besluitvaardigheid en daadkracht;
 • Jouw analytische en probleemoplossende vaardigheden zijn van hoog niveau;
 • Je bent een zelfstarter die gedreven is om resultaten te boeken en continu te verbeteren;
 • Je houdt van aanpakken en bent een doorzetter die zich niet snel uit het veld laat slaan;
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend ontwikkeld.


Daarbij beschik je over:

 • Een afgeronde Bachelor opleiding, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde
 • NEVI I en II
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen de maakindustrie
 • Technische affiniteit
 • Goede beheersing van MS Office, met name Excel
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Een passend salaris, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, in een groeiende organisatie met trotse en enthousiaste collega’s. Wij hebben een platte organisatiestructuur en bieden veel ruimtevoor eigen initiatief. Ook hechten wij grote waarde aan continuïteit en stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling, onder andere door het aanbieden van training en opleiding. Standplaats voor deze functie is Haaksbergen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van TKF. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Spinnerstraat 15
7481 KJ HAAKSBERGEN
053-5732255