Technician hoogspannings- laboratorium

TKF is op zoek naar een Technician hoogspannings- laboratorium

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-1-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als Technician Hoogspanningslaboratorium ben je verantwoordelijk voor de realisatie van elektrische testen en proeven van kabels in het Hoogspanningslaboratorium. Je voert testen en proeven uit voor zowel het verkrijgen van nieuwe certificeringen als voor het waarborgen van de continuering van certificeringstrajecten. Daarbij ben je de interne kennisdrager op gebied van elektrische testen en meettechniek. Je verzorgt en begeleidt (externe) audits en FAT’s (Factory Acceptance Tests). Tevens ben je mede verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de installaties in het Hoogspannings- laboratorium en bij keur- en meetlocaties.


Je maakt deel uit van de afdeling Eindkeuring Energie dat met veel toewijding, vakkennis en oog voor kwaliteit te werk gaat. Je gaat rapporteren aan de Operations Manager en hebt een sterke inhoudelijke lijn met zowel de Quality Manager als de R&D-Manager.


Onderdeel van je werkzaamheden zijn:


 • Voorbereiden, (laten) uitvoeren, evalueren en rapporteren van elektrische testen in het Hoogspanningslaboratorium in samenwerking met de afdeling R&D voor het behouden of verkrijgen van certificeringen;
 • Voorbereiden, (laten) uitvoeren, evalueren en rapporteren van (langeduur) proeven ten behoeve van certificeringen (waaronder WTR en 500hz);
 • Opstellen van en communiceren over (test)rapportages voor intern en extern gebruik;
 • Begeleiden van audits en FAT’s van externe relaties;
 • Onderzoek en analyse van (productie)afwijkingen in kabels;
 • Uitvoeren van interne audits op meetlocaties, signaleren van tekortkomingen en adviseren over verbeteringen;
 • Uitvoeren van de werkzaamheden conform de geldende werkinstructies, richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Toezien op zowel de eigen veiligheid als die van interne en externe toegevoegde personen. Escaleren en rapporteren over onveilige situaties.

Functievereisten

Je hebt een passie voor je vakgebied. Daarnaast herken jij je in het volgende:


 • Je bent veiligheid-, kwaliteit- en kostenbewust;
 • Je beschikt over basis technische kennis van de toepassing van midden- en hoogspanningskabels en wilt dit verder ontwikkelen;
 • Je bent leergierig en hebt een leer- en reflecterend vermogen;
 • Je bent een zelfstarter en toont eigenaarschap;
 • Je beschikt over analytische vaardigheden;
 • Je beschikt over een hoge mate van (lever)betrouwbaarheid en bent gericht op samenwerken;
 • Je gaat accuraat en gestructureerd te werk. Je bent sterk in rapportage en archivering en beschikt over planning skills voor het organiseren van het eigen werk. Je bent stressbestendig.


Daarbij beschik je over:


 • Afgeronde MBO niveau 4 opleiding in de richting van Elektrotechniek of gelijkwaardig;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • NEN 3840 / NEN 3140 certificaten of vergelijkbare veiligheidsopleiding voor het werken met elektriciteit;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift, met goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

Aanbod

Een passend salaris, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, in een groeiende organisatie met trotse en enthousiaste collega’s. Wij hebben een platte organisatiestructuur en bieden veel ruimte voor eigen initiatief. Ook hechten we grote waarde aan continuïteit en stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling, onder andere door het aanbieden van training en opleiding. Standplaats voor deze functie is Haaksbergen.


Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Bedrijfsprofiel TKF

Bij TKF zijn zowel de roots van een Twents familiebedrijf als de contouren van een beursgenoteerde Nederlandse onderneming duidelijk merkbaar.


Wij hebben productievestigingen in Haaksbergen, Lochem en Nanjing (China) en verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zweden. Met ruim 800 gedreven collega’s in Nederland verbinden wij de wereld!


Wij hebben oog voor elkaar, willen uitblinken in alles wat wij doen, zetten ideeën om naar realiteit en beschikken over een flinke dosis ondernemerschap. Samen zetten wij alles op alles om onze ambitie waar te maken en zijn wij hard op weg om de beste kabelfabrikant van Europa te worden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van TKF. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Spinnerstraat 15
7481 KJ HAAKSBERGEN
053-5732255