Solution Consultant (2,0 fte)

The Backbone zoekt een Solution Consultant (2,0 fte)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-11-2020
Aantal uur
-
Vervaldatum
29-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Solution Consultant draag je bij aan de innovatie, continuïteit en uitvoering van onze producten en diensten. De oorsprong van The Backbone ligt in het IT monitoring domein. Door o.a. cloud toepassingen is het gehele IT landschap sterk veranderd en zijn IT afdelingen aan het transformeren. The Backbone neemt hierin een pionierende positie in met intelligente software waarmee ze haar nationale en internationale klanten bedient.


Functievereisten

Jouw rol is divers; functioneel én technisch georiënteerd en vooral zeer afwisselend en uitdagend. Je bent zowel op kantoor als op locatie van de klant actief. Je wordt in deze functie sterk aangetrokken tot de volgende werkzaamheden:

  • Je begeleidt klanten die producten en diensten afnemen van The Backbone en onderzoekt bij hen de kansen voor verbetering van deze producten en diensten.
  • Je bent kennisspecialist in het domein “digital performance” en neemt een actieve rol in t.a.v. toepassingsmogelijkheden, kansen, trends, etc.
  • Je bedenkt en werkt mee bij de ontwikkeling van specifieke toepassingen/koppelingen van de bestaande software producten met derde producten, bijvoorbeeld door integraties met andere software van Microsoft.

Aanbod

The Backbone geeft je alle ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing en je krijgt de optie voor een interessant tweejarig ontwikkelprogramma.

  • Verdieping in de eigen producten die worden toegepast, waaronder de SelfGuide, De End-User Performance en de TOPdesk Connector.
  • Het volgen van vakinhoudelijke trainingen en afleggen van examens t.b.v. certificeringen.
  • Actieve betrokkenheid bij software development voor de doorontwikkeling van de producten, waarbij je snel grip krijgt op ontwikkelprocessen en -methodieken.
  • Kennissessies met sales en marketing waarmee je vaardigheden ontwikkelt om succesvol met klanten samen te werken.
  • Na een korte inwerkperiode word je bij klanten ingezet in een nog nader te bepalen functie, zodat je ontwikkeling een boost krijgt.
  • Assignment met afsluitend een presentatie voor het product management team.


Na twee jaar wordt samen met jou je volgende rol uitgewerkt. De groeimogelijkheden bestaan uit specialisatie in de huidige functie, ontwikkeling naar de rol als lead Solution Consultant, of een bredere leidinggevende functie.


Onze arbeidsvoorwaarden zijn sterk concurrerend. Er is een open en informele cultuur met korte lijnen binnen de organisatie en met de zusterbedrijven. Met z’n allen zijn we gevestigd in een eigen modern kantoorpand in Hengelo. We hebben een ruimte voor ontspanning (o.a. pool biljart, darts, Playstation), dagelijks hebben we verse fruit en 3x per week krijg je een gezonde lunch aangeboden.


Deze fulltime baan kun je flexibel inrichten. Thuiswerken, arbeidstijden en vakantiedagen zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden die je samen met je collega’s plant om optimaal te kunnen presteren. We denken hier niet in hokjes, maar geven je de vrijheid om jouw eigen invulling te geven dat tot toegevoegde waarde leidt.


Als laatste, we doen ons werk natuurlijk voor onze tevreden klanten. Als zij de toegevoegde waarde zien van onze producten en diensten, dan zijn wij blij en kunnen we blijvend innoveren! Onze huidige grote en aansprekende klanten liggen verspreid in het land, met een sterke concentratie in het midden en westen. Je wordt daarom in ieder geval uitgerust met een leaseauto, smartphone en laptop en komt in contact met grote een complexe IT omgevingen..

Bedrijfsprofiel The Backbone B.V.

De toekomst van The Backbone ligt nog sterker in het invullen van een informatiebehoefte, niet meer alleen op technisch vlak maar ook op functioneel, applicatief, keten, end-user, etc. Hiervoor gebruiken we bestaande tools, zoeken we naar nieuwe tools en schrijven we eigen software. Software ontwikkeling is geconcentreerd bij de zusterorganisatie PolderValley. The Backbone, PolderValley en de twee andere zusterorganisaties IT2IT en ExplainiT maken allen onderdeel uit van INVINITIV en werken nauw samen.


De Solution Consultant van The Backbone neemt een belangrijke positie in binnen INVINITIV. Je geeft input aan het management team en werkt actief mee aan de groei en doorontwikkeling van de groep.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van The Backbone. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

John Maynard Keynesstraat 351
7559 SV HENGELO
074-2490449