Infrastructure Architect

Thales Nederland is op zoek naar een Infrastructure Architect. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Software Architect heb je binnen onze projecten zowel een creatieve als een technisch leidende rol. Je bent enerzijds bezig met het ontwerpen van architecturale oplossingen, anderzijds zie je er op toe dat er gedurende de ontwikkeling aan de technische uitgangspunten wordt voldaan. In dit proces ben je discussiepartner en bewaar je overzicht over het gehele systeem.


Kortom, ben jij die ervaren Software Architect Infrastructure met ervaring in het opzetten van software architecturen binnen ons complexe Naval domein. Heb je een goed beeld van de ontwikkelingen op software gebied in de buitenwereld? Is het ontwikkelen van een visie voor jou een missie, dan ben jij de Software Architect die wij zoeken.


We hechten grote waarde aan de toepassing van hightech technieken en methoden. Software ontwikkeling is voornamelijk gebaseerd op Java en wordt ondersteund door een moderne ontwikkelomgeving.

Functievereisten

Heb je een passie voor techniek en lijkt het je leuk te werken aan de hightech architectuur van Naval Command & Control systemen? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.


Je bent een getalenteerd en ervaren Software Architect en werkt graag mee aan het ontwerpen en ontwikkelen software oplossingen in ons complex Naval domein. Je hebt een goede achtergrond in Java ontwikkeling met moderne ontwikkel methoden en tooling. Je bent in staat is om je snel nieuwe domeinen en technieken eigen te maken. Ook ben je analytisch sterk en heb je een visie over hoe een IT landschap eruit dient te zien en weet je de organisatie daarin te sturen.


Je hebt een afgeronde HBO of WO studie in de richting van Informatica of Computertechniek.


Als persoon ben je creatief, open en flexibel en je kunt opereren als een enthousiaste teamspeler. Daarnaast ben je resultaatgericht, toon je initiatief en communiceer je op heldere wijze.


Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is noodzakelijk voor een goede functie vervulling.


Kennis en ervaring met de volgende tools en technieken is belangrijk:

 • Agile software ontwikkeling met Scrum
 • Java, Swing, Linux, IntelliJ
 • Continuous Integration & Delivery
 • Jenkins, Nexus en Maven/Gradle, GIT/SVN
 • Unit Testing, Test Automation


Daarnaast bieden we de mogelijkheid om carrière te maken in de hightech omgeving van Thales. Zo zou je één van onze toekomstige System Engineers kunnen worden, met een goede domeinkennis en een brede kijk op systemen. Onderscheid je je juist als een organisator? Dan kan een carrière pad in de richting van Agile ScrumMaster of projectleider bij je passen.

Aanbod

 • A challenging job in a great team within our high-tech, innovative work environment. Includes the freedom for initiative and good ideas.
 • Room for personal and professional growth within our organisation, for example in regards to technical, commercial or international skills.
 • Valuable international collaboration with coworkers from 68 different countries around the globe.
 • A comfortable work space in a modern environment, with a focus on flexibility and the right work life balance.
 • You can usually work where and when you want to be able to do your work as well and efficiently as possible. Within Thales we implement hybrid working, where you can, for example, work from home two days a week if your role allows it.
 • A good salary, fitting travel allowance, and the ability to personalise your employment conditions: for instance, you can trade days off for internet costs, our bicycle plan, company fitness and relocation costs.
 • 40 days off per year (PTO). Yes, really.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

‘The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales’. In een wereld die steeds sneller, meer onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is, komen ze bij ons met grote ambities: om jouw leven beter en veiliger te maken. Onze medewerkers, die een uniek gevarieerd geheel vormen van expertise, talenten en culturen, ontwikkelen en leveren buitengewone hightechoplossingen. Van de 80.000 talenten in 68 landen zijn er 2000 werkzaam in Nederland. We zijn een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van veiligheid en bescherming.


We helpen onze klanten om slimmer te denken en sneller te handelen op het gebied van transport, defensie, ruimtevaart, luchtvaarttechniek en cyberspace, om een steeds grotere complexiteit en daarbij onderweg elk beslissend moment te beheersen. We spelen dan ook een leidende rol in de digitale transformatie, waarbij we ons focussen op kunstmatige intelligentie, big data & data-analyse, connectiviteit, mobiliteit en het ‘internet of things’ en cybersecurity.


In Nederland hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen, onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft) en onderzoek & ontwikkeling voor serious gaming (in samenwerking met de Universiteit Twente).


Binnen cluster Naval Engineering is de afdeling Applications onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Combat & Information Management Systemen voor marineschepen en de integratie hiervan met sensor- en wapensystemen. Deze complexe systemen bevatten geavanceerde oplossingen op het gebied van informatieverwerking, informatiemanagement, gebruikersinteractie en sensor- en wapenaansturing. Onze software biedt daarmee essentiële ondersteuning voor missies variërend van piraterijbestrijding tot verdediging tegen langeafstandsraketten.


Voor de Naval Engineering/Applications afdeling is Thales (Hengelo) op zoek naar een getalenteerd Software Architect Infrastructure met passie voor techniek en de ambitie om carrière te maken in een hightech omgeving in een rol als System Engineer, System Architect of projectleider.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales Nederland. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111