Reliability Engineer

Thales is op zoek naar een Reliability Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-10-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Aan de geavanceerde radar- en combat-managementsystemen die ontwikkeld worden bij Thales worden hoge eisen gesteld met betrekking tot de operationele beschikbaarheid. Als reliability engineer ben je onderdeel van het system engineering team en draag je op een belangrijke wijze bij aan het resultaat van die beschikbaarheid: je bent als expert op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudbaarheid een belangrijke schakel in het ontwerpproces. Op dit moment zijn er twee reliability engineers als specialist fulltime werkzaam in het team. Daarnaast zijn natuurlijk ook talloze andere ontwerpers op de één of andere manier betrokken bij betrouwbaarheid van de te ontwikkelen systemen.


Tijdens de ontwerpfase van de systemen modeleer je de oplossingsrichting, analyseer je de ontwerpalternatieven en beoordeel je ze op hun betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid. Waar wenselijk geef je adviezen over alternatieve oplossingsrichtingen die een betere bijdrage zouden kunnen leveren. Daarbij ben je in staat om een goede afweging te maken te tussen inspanning, risico’s, andere belangen en uiteindelijk resultaat.


Je zult veel met de overige system engineers maar ook engineers van andere disciplines zoals ontwerp, test, logistiek en artikelteams overleggen. Je zult je verdiepen in het theoretische en praktische faalgedrag van de systemen op het niveau waarbij de systeemonderdelen worden geïntegreerd.


De betrouwbaarheidsanalyses van de door Thales Nederland ontwikkelde systeemonderdelen worden op printed circuit board niveau gemaakt door middel van reliability predictie. Je zult hier zelf aan bijdragen en betrokken engineers van inzichten voorzien. Daarnaast neem je kennis van de in de praktijk opgedane kennis over de betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid en verwerk je dat in toekomstige analyses.


Als expert wordt van je verwacht dat je de ontwikkelingen binnen het vakgebied zult volgen, ervaring opdoet met softwaretooling en modelleringstechnieken om je kennis actueel te houden. Ook wordt er van je verwacht dat je proactief aansluiting houdt bij de engineering disciplines waarmee je veel moet samenwerken

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

Op het hoofdkantoor in Hengelo is de afdeling System Engineering verantwoordelijk voor het ontwerp van nieuwe producten en voor het aansturen van de software- en hardware-ontwikkeling. Binnen deze afdeling zorgt de groep Specialty Engineering (die bestaat uit zo’n 40 engineers) voor de specificatie, analyse en het ontwerp van systeemaspecten waaronder (cyber) security, safety, eco-design, reliability/ availability/ maintainability (RAM), diagnostics, data analytics en elektromagnetische compatibiliteit (EMC).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111