System Test Engineer

Thales is op zoek naar iemand voor de functie System Test Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-5-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als system test engineer werk je in een multidisciplinair team die verantwoordelijk is voor het geven van een kwaliteitsadvies van alle software producten die tezamen het hart vormen van het Combat Management Systeem. De nadruk ligt op functionele testen en systeem integratie. Uiteraard worden de non-functionals niet uit het oog verloren. Belangrijk onderdeel is het beoordelen van systeem specificaties door middel van het schrijven, ontwerpen en uitvoeren van de testactiviteiten waarmee de kwaliteit bepaalt kan worden en waarmee de klant overtuigd kan worden. Je inbreng van operationele domein kennis is van belang. Er is daar dan ook alle tijd en ruimte voor deze op te doen. Het team werkt volgens de Agile/ SCRUM methode en daar weet de test engineer zijn weg goed in te vinden.


De system test engineer heeft affiniteit met software ontwikkeling en is dan ook gesprekspartner van de ontwikkelaars. Tevens heeft de system test engineer basis kennis van testmethodieken en methodes. Test automation, continious integration en exploratory testen zijn dan ook geen onbekende test activiteiten voor je. Mede hierdoor is technische kennis onontbeerlijk in deze functie. Kennis van één of meerdere programmeer talen, linux en netwerken behoren dan ook tot de technische skills evenals de kennis van tooling voor software ontwikkeling.

Functievereisten

Je bent een getalenteerde System Test Engineer met een achtergrond in Software of Test engineering, passie voor het testen van complexe software componenten en het integreren tot een Combat Management Systeem. Met je analytische houding weet je hoe je fouten moet opsporen en samen met de ontwikkelteams analyseer je deze problemen. Je bent recent afgestudeerd of hebt enkele jaren werkervaring.


Enkele persoonlijke competenties die je bij jezelf herkent


 • Ordentelijk en correctheid in je manier van werken;
 • Flexibel in je aanpak;
 • Stressbestendig en weet om te gaan met milestones;
 • Teamplayer;
 • Leergierig en nieuwsgierig;
 • Effectief, helder en duidelijk in je communicatie. Je weet jezelf goed te presenteren in zowel woord als geschrift;
 • Gedreven in je vakgebied en houd deze dan ook bij middels vakliteratuur en je eigen netwerk van collega’s.


Wat neem je als bagage mee


 • Tmap/ ISTQB certificaat, of bereid deze te halen;
 • Kennis van één of meerdere programmeer talen, JAVA is pré;
 • Kennis van Linux en netwerken;
 • Kennis van software ontwikkelomgeving, Maven/Gradle, Nexus, GIT/SVN, Jenkins;
 • Ervaring met Agile/SCRUM.

Aanbod

 • Een uitdagende baan in een leuk team binnen onze high-tech, innovatieve werkomgeving. Inclusief alle ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch, commercieel of internationaal vlak.
 • Waardevolle internationale samenwerkingen met collega’s uit 68 landen.
 • Een comfortabele werkplek in een moderne omgeving, met aandacht voor flexibiliteit en de juiste work-life balance.
 • Werken kan meestal waar en wanneer je wil om je werk zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen doen. Binnen Thales implementeren we het hybride werken, waarbij je bijvoorbeeld twee dagen in de week thuis kunt werken als je rol dit toelaat.
 • Een goed salaris, passende reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om jaarlijks jouw arbeidsvoorwaarden te personaliseren: je kunt bijvoorbeeld vrije dagen ruilen voor internetkosten, ons fietsenplan, bedrijfsfitness en verhuiskosten.
 • 40 vakantiedagen per jaar. Ja, echt.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

Binnen cluster Naval Engineering is de afdeling Applications onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Combat & Information Management Systemen voor marineschepen en de integratie hiervan met sensor- en wapensystemen. Deze complexe systemen bevatten geavanceerde oplossingen op het gebied van informatieverwerking, informatiemanagement, gebruikersinteractie en sensor- en wapenaansturing. Onze software biedt daarmee essentiële ondersteuning voor missies variërend van piraterijbestrijding tot verdediging tegen langeafstandsraketten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111