Afstudeeropdracht - WO - Werktuigbouwkunde. Plasticity in structural design

Thales is op zoek voor iemand voor de Afstudeeropdracht - WO - Werktuigbouwkunde. Plasticity in structural design.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-5-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Voor het structurele ontwerp van onze antennesystemen willen we graag in kaart brengen wat mogelijke winst (bijv. gewicht) kan zijn door (lokaal) plasticiteit toe te staan. Militaire schokeisen zijn zeer stringent, waardoor dit hard doorwerkt in het ontwerp van het systeem. Momenteel gebruiken we hoofdzakelijk lineair elastische modellen. Middels deze studie zouden we graag meer inzicht krijgen in aspecten als: hoe kunnen we (het beste) niet-lineair modelleren, wat zijn goede materiaal (faal)parameters, etc. Voor de onderbouwing van het onderzoek verwachten we ook een stukje experimenteel werk. Einddoel van de studie is o.a. een ontwerpadvies richting onze constructeurs en analisten.


Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig een ori├źntatie onderzoek kunt uitvoeren, hierbij kun je de nodige coaching verwachten. Om tot nieuwe oplossingen te komen zal er onderzoek gedaan moeten worden naar hardware toepassingen die in deze oplossingen passen. Uitkomst van het onderzoek is een presentatie of demonstratie van jouw ontwerp met bijbehorend rapport waarin de uitkomsten van jouw onderzoek staan.

Functievereisten

Ontwerpen, hardware, nieuwe technologie├źn, werktuigbouw, technische natuurkunde, besturingstechniek, installatietechniek, maritieme wereld, mechanica.

Aanbod

  • Een interessante stage-/ of afstudeerplek binnen onze high-tech, innovatieve werkomgeving;
  • Een comfortabele, flexibele werkplek in een moderne omgeving;
  • Een prima stagevergoeding;
  • Een eigen studentenvereniging waarbij je kunt deelnemen aan educatieve en leuke activiteiten.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

In Nederland, waar ruim 2200 medewerkers werkzaam zijn, hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen en onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft).


De opdracht vindt plaats op de afdeling Mechanical and Electrical Design. Deze afdeling verzorgt alle infrastructuur van onze systemen, is verantwoordelijk voor de elektrische en mechanische integratie van radarsystemen en heeft nauwe contacten met andere ontwerpafdelingen, maar ook met Final Assembly en Test and Integration.


Naast de opdracht wordt van je verwacht ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Je zult meedraaien in een multidisciplinair ontwerpteam.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111