Test Engineer Services

Thales is op zoek naar een Test Engineer Services. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-5-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De Radar producten die wij leveren hebben een langdurige operationele inzet bij onze klanten verspreid over de hele wereld. Allerlei technieken zijn in deze Radar producten geïntegreerd die onderhouden worden op preventief maar ook correctief gebied. Dit kan intern uitgevoerd worden op onze Thales Hengelo vestiging, maar ook extern bij de klant. De producten die (groot) onderhoud gehad hebben dienen afgeleverd te worden aan de klant onder garantie van volledige functionaliteit. Hiervoor worden functionele testen uitgevoerd die voorbereid worden tot en met overdracht aan de uiteindelijke klant. Belangrijkste focus binnen het team is gericht op onze lange afstandsradar, de S1850/ Smart-L. Maar daarnaast zullen er tevens uitdagingen komen op diverse andere types van Radar producten alsmede ondersteuning in activiteiten die te maken hebben met het bieden van Services als onderdeel van langlopende Service contracten. Dit is tevens van toepassing op onze actuele producten zoals Smart-L ELR.


De werkweek kan zeer gevarieerd zijn. Je bent actief met opzetten of aanpassen van testprocedures, voorbereiden van activiteiten die te maken hebben met health checks of andersoortige test- en serviceactiviteiten, opstellen van rapportages van uitgevoerde testen of serviceactiviteiten enzovoort. In voorkomende situaties kunnen er activiteiten zijn waarvoor het noodzakelijk is om bij de klant ter plekke ondersteuning te geven. Dit kan wereldwijd van toepassing zijn.


Je werkt in een team van test engineers wat aan het groeien is om aan de toekomstige vraag te voldoen. Samen met Field Service Technicians, Mechatronische en elektrotechnische specialisten en test engineers vorm je de groep die onder de noemer van “Field Services & Overhauls” de activiteiten ten uitvoer brengt.


Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden betreffen:

 • Integreren en testen van onze Radarsystemen welke in de services levensfase gekomen zijn.  Dit kan van toepassing zijn op onze Thales Hengelo vestiging maar ook ter plekke bij de klant.
 • In staat zijn om te evalueren van de performance van het Radar system in zijn operationele omgeving.
 • Inzet als “trouble shooter” in situaties van technische of andersoortige problemen.
 • Uitvoeren van services zoals systeem “health checks”, onderhoud en herstellen van onze Radar producten.


In deze functie ligt de uitdaging in het optimaal houden van een breed scala aan Thales Radar producten die bij onze klant wereldwijd in gebruik zijn. Variëteit van werk is groot en uitdagend voor de Test Engineer die ons team komt versterken.


Binnen de Supply Chain van Thales maar ook in andere afdelingen binnen onze Thales Hengelo vestiging liggen veel uitdagingen om een boeiend carrière pad in te slaan. Afhankelijk van je inzet en ambitie zijn er tal van mogelijkheden binnen ons bedrijf! 

Functievereisten

 • Bachelor/Master of Science in de richtingen van Electrical Engineering/ Electronica/ Computer wetenschap/ Fysica of Mechatronica
 • Affinititeit met Radar, affiniteit met analoge technieken, affiniteit met Linux terminal of computernetwerken strekken tot aanbeveling
 • Zeer goede skills in de Engelse taal (schriftelijk en in woorden) strekken tot sterke aanbeveling
 • Analytisch en problem oplossend vermogen
 • Zelfstandigheid en professionaliteit in omgang met de externe klant
 • Kunnen omgaan met mensen met andere cultuurachtergronden en gewoontes
 • Beschikbaarheid tot (internationale) reizen
 • Echte team player

Aanbod

 • Een uitdagende baan in een leuk team binnen onze high-tech, innovatieve werkomgeving. Inclusief alle ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch, commercieel of internationaal vlak.
 • Waardevolle internationale samenwerkingen met collega’s uit 68 landen.
 • Een comfortabele werkplek in een moderne omgeving, met aandacht voor flexibiliteit en de juiste work-life balance.
 • Werken kan meestal waar en wanneer je wil om je werk zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen doen. Binnen Thales implementeren we het hybride werken, waarbij je bijvoorbeeld twee dagen in de week thuis kunt werken als je rol dit toelaat.
 • Een goed salaris, passende reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om jaarlijks jouw arbeidsvoorwaarden te personaliseren: je kunt bijvoorbeeld vrije dagen ruilen voor internetkosten, ons fietsenplan, bedrijfsfitness en verhuiskosten.
 • 40 vakantiedagen per jaar. Ja, echt.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

Binnen de Supply Chain van de Naval organisatie is de afdeling SER (Services, ca. 50 medewerkers/sters) verantwoordelijk voor afdekking van spares en repair activiteiten aan uiteenlopende producten die toegepast worden in geleverde (radar) systemen. Daarnaast zorgt deze afdeling voor de afdekking van field services “all over the world” voor geleverde systemen aan de klant en op aanvraag zorgdragen voor complete overhauls van inspectie tot uitlevering van het geteste Radar product aan de klant.  De afdeling kent 2 workcells voor de verschillende activiteiten met daarnaast een supportgroep waarin logistiek en technische werkvoorbereiding ondergebracht is naast een team van Manufacturing & Test Engineering en overige supportfuncties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111