Mechanisch Operator, Printed Circuit Boards

Thales is op zoek naar een Mechanisch Operator, Printed Circuit Boards. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-5-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Jouw week als operator ziet er gevarieerd uit, in ons digitale shopfloor systeem kijk je welke werkzaamheden aangepakt moeten worden, de variatie van producten is groot.


Je begint de dag met het opstarten van de benodigde machines en uitvoeren van de noodzakelijke testen en beoordelen van de instellingen. Alle machines die je gebruikt zijn specifiek voor de PCB omgeving ontwikkeld.


Met je collega’s stem je af wie wat doet om, zodat de werkzaamheden goed worden verdeeld. Het doel is om met elkaar zo effectief en efficiënt mogelijk te werken. De hoeveelheid verschillende processen binnen de mechanische groep zorgt ervoor dat je veel afwisselende werkzaamheden verricht.


Je hebt korte lijntjes met je collega’s waardoor vragen en problemen die je zelf niet kunt oplossen snel  bij de desbetreffende personen worden neergelegd. Deze personen kunnen zijn de technisch assistent , de technoloog, de technische werkvoorbereiding, logistiek, allen met de insteek productieverstoring te minimaliseren en jou zo snel mogelijk op weg helpen.

We hebben dagelijks tijdens de ploegwissel overleg over oa de werkoverdracht, problemen, status van actiepunten en kwaliteitsissues.

Daarnaast zijn we continu aan het verbeteren en is jouw kennis en ervaring cruciaal voor de deelname in  verbeterteams op afdelingsniveau.


De belangrijkste taken zijn:

 • Voert de processen boren, frezen, CO2-laser en X-ray bewerkingen uit op printed circuit boards in diverse stadia van het productieproces.
 • Samenstellen  productdelen volgens tekening, gebruikt zo nodig hulpmaterialen  en perst de lagen of deelproducten m.b.v. een mechanische drukpers.
 • Bedienen van machines om (deel) producten te vullen met speciale pasta en semi-automatisch te schuren.
 • Correct registreren van afwijkingen tbv analyse.
 • Uitvoeren van 1ste lijn onderhoud aan machines binnen de mechanische groep.
 • Uitvoeren van in proces inspectie, en mechanisch meten van producten

Functievereisten

 • MBO werk en denkniveau heeft met bij voorkeur een mechanische achtergrond, ervaring met CNC machines is een pré.
 • Een doorzetter, resultaatgericht, pragmatisch en een teamspeler is.
 • Technische productdocumentatie kan lezen en vertalen naar werkniveau.
 • Die het leuk vind om verbeteringen te initiëren en daarmee de werkzaamheden kan optimaliseren. 
 • Goede communicatieve vaardigheden heeft en in staat is om op meerdere niveaus goed communiceren met productie engineers, kwaliteitsfunctionarissen.
 • Voldoende kennis heeft van de Engelse taal om documentatie en normen te begrijpen.
 • De voordelen ziet van werken in een 2-ploeg systeem, namelijk ook op tijden vrij zijn dat anderen werken en het ontvangen van een ploegentoeslag bovenop je salaris.

Aanbod

 • Een uitdagende baan in een leuk team binnen onze high-tech, innovatieve werkomgeving. Inclusief alle ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen de organisatie.
 • Een comfortabele werkplek in een moderne omgeving, met aandacht voor flexibiliteit en de juiste werk/privé balans.
 • Een goed salaris, daarop een ploegentoeslag, passende reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om jaarlijks jouw arbeidsvoorwaarden te personaliseren: je kunt bijvoorbeeld vrije dagen ruilen voor internetkosten, ons fietsenplan, bedrijfsfitness en verhuiskosten.
 • 40 vakantiedagen per jaar.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

Het GCC-PCB (Group Competence Center Printed Circuits Boards) is de productiefaciliteit voor complexe PCB’s binnen de Thales Group. De faciliteit is in staat om de meest uitdagende PCB ontwerpen te produceren gebruikmakend van  de hoogste kwaliteitsstandaarden. De producten worden wereldwijd binnen de Thales Group geleverd als ook naar externe klanten. Het GCC-PCB bestaat uit ongeveer 70 collega’s die werken in productie, kwaliteit, logistiek, engineering en sales.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111