Stage-/afstudeeropdracht - UX design, (web-) Interaction Design, Communication en Multimedia Design

Thales zoekt een stagiair/afstudeerder voor de functie UX design, (web-) Interaction Design, Communication en Multimedia Design. Design and develop a design system for the Naval domain. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-5-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Design systemen zijn bij grote partijen inmiddels gemeengoed. Ook Thales maakt gebruik van een design systeem voor de ontwikkelingen van digitale producten. Dit design systeem is de basis voor specifieke domeinen, één van deze domeinen is de maritieme sector. Hierbij onderzoeken en ontwikkelen we een design systeem dat zal bijdragen aan een consistente en uniforme ervaring voor elke marine personeelslid op een marineschip.


In deze opdracht zal een inventarisatie gemaakt worden van welke componenten nog ontbreken binnen het design systeem. Deze componenten worden dan ontwikkeld door gebruik te maken van onze design tools en getest op operationele concepten die wij ontwikkeld hebben. De validatie van de concepten kan binnen deze opdracht uitgevoerd worden met onze operationele experts.

Functievereisten

Je hebt ervaring met het analyseren van use cases en concepten om tot de ontbrekende componenten te komen. Je bent vaardig met design tools als Adobe XD en Figma en kan met componenten overweg. Je ziet de uitdaging in het doorontwikkelen van een huidig design systeem om deze te laten passen bij de specifieke doelgroep. Je vindt het leuk om iteratief te werken en je ontwerpen te presenteren en te valideren.

Aanbod

  • Een interessante stage-/ of afstudeerplek binnen onze high-tech, innovatieve werkomgeving;
  • Een comfortabele, flexibele werkplek in een moderne omgeving;
  • Een prima stagevergoeding;
  • Een eigen studentenvereniging waarbij je kunt deelnemen aan educatieve en leuke activiteiten

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

In Nederland, waar meer dan 2200 medewerkers werkzaam zijn, hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen en onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft).


Informatie over de afdeling en het team

Thales Research & Technology (TRT) verricht onderzoeks- en innovatiewerkzaamheden ten behoeve van Thales-producten. TRT onderzoekt de potentie van nieuwe technologieën (ook zelf ontwikkelde) en bepaalt middels experimentatie of deze ingezet kunnen worden ten behoeve van de productportfolio.


Binnen het Human Factors-team worden er o.a. nieuwe gebruikersconcepten gecreëerd. De hoofdactiviteiten van het team richten zich momenteel op informatiedeling, shared situational awareness, human-machine teaming en explainable AI.


Ons team werkt voornamelijk in Delft, maar (gedeeltelijk) werken vanuit Hengelo is ook mogelijk. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om digitaal te werken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111