Project Safety Manager

Thales is op zoek naar een Project Safety Manager.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Safety engineering is een belangrijk en integraal onderdeel van het ontwerpproces van onze high-end producten en samengestelde systemen. Ons team van dertien safety specialisten houdt zich tijdens het ontwerpproces bezig met de hazard- en risicoanalysis van onze systemen en begeleidt het engineering proces om betrouwbaar veilige systemen te realiseren. Alle veiligheidsaspecten worden daarin meegenomen zoals mechanische veiligheid, elektrische veiligheid, functionele veiligheid en gezondheidsrisico’s.

Als project safety manager interacteer je op de scheidslijn tussen de klant en de interne ontwikkelorganisatie. De projecten zijn internationaal, groot van omvang en de totale doorlooptijd is typisch enkele jaren. Je zorgt ervoor dat alle safety-aspecten voor jouw project gedurende het gehele proces van ontwerpen, ontwikkelen en testen voldoende aandacht krijgen. Je bent de smeerolie die ervoor zorgt dat alle safety-activiteiten goed op elkaar worden afgestemd en een compleet en consistent eindresultaat opleveren voor jouw project.

Je werkt samen met de product safety en functional safety specialisten die zich bezighouden met de productveiligheid van de afzonderlijke deelsystemen, maar ook met de overige stakeholders uit de ontwikkelorganisatie en de vertegenwoordigers van de klant. Jij behartigt de klant-specifieke contractuele en wettelijke aspecten op het gebied van veiligheid, vertaalt deze naar de eisen voor de deelsystemen en je bekommert je om de dossiervorming van het geheel (het “systeem van systemen”). Het project waar je voor werkt betreft een unieke samenstelling van deelsystemen voor een unieke klant en je zult de project safety case daarop afstemmen. Je rapporteert aan de projectmanager.

Thales volgt op het gebied van safety engineering de internationaal erkende standaarden (zoals MIL-STD, DEF-STAN, IEC, EN) en wet- en regelgeving (zoals CE, REACh, RoHS). Je weet in deze wereld je weg te vinden en je bent in staat om deze uit te leggen, uit te dragen en toe te passen. Je bent vasthoudend, hebt overtuigingskracht en tevens een gepast pragmatisme.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

Op ons hoofdkantoor in Hengelo worden geavanceerde radar- en combat managementsystemen ontwikkeld en samengesteld. De afdeling System Engineering is verantwoordelijk voor het ontwerp van nieuwe producten, het definiëren van complexe systeemsamenstellingen en voor het aansturen van de software- en hardware-ontwikkeling. Binnen deze afdeling zorgen specialisten uit het team Specialty Engineering ervoor dat tijdens specificatie, analyse en ontwerp de gebieden Health, Safety and Environment (HSE), cybersecurity, reliability, maintainability, diagnostics, data analytics en EMC worden afgedekt.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111