Projectleider

Voor het zusje, Xcellent , is Switch op zoek naar een Projectleider. Door de bundeling van expertises kunnen zij de oplossingen eenvoudig afstemmen op de behoeften van al de opdrachtgevers en daar kunnen ze jou goed bij gebruiken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-11-2020
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als ervaren projectleider ben jij de veelzijdige voortrekker bij implementatieprojecten. Je bewaakt projectmanagementaspecten zoals financiën, planning, organisatie, risico’s en KPI’s. Je hebt meerdere projecten onder je hoede en beschikt over de technische bagage om inhoudelijk te kunnen bijsturen.


Een van onze grootste opdrachtgevers, een bouwbedrijf met 500 medewerkers, heeft ons gevraagd om hun e-mailprogramma te vervangen voor Office 365. De opdrachtgever zit tot over z’n oren in het werk, dus ze willen zo min mogelijk impact ervaren van de implementatie. “We moeten door”, zegt hij. Jij begrijpt dit en zegt: “Komt voor mekaar.


Zonder inzicht geen overzicht, dus je begint met een inventarisatie. Welke software gebruiken ze nu, welke licenties draaien er en welke licenties moeten er komen? En wanneer moet het worden opgeleverd? Je brengt alles in kaart en deelt het project op in deelprojecten. In de bouw werken ze overdag en de opdrachtgever wil minimale impact ervaren van de implementatie. Je bedenkt dat het het best is om de werkzaamheden ‘s nachts uit te voeren. Je schat in welke risico’s hierbij komen kijken, zoals de afhankelijkheid van leveranciers en of er voldoende collega’s zijn om de werkzaamheden uit te voeren.


In de middag zijn de rollen omgedraaid. Je start geen project, maar rond er een af. Een gemeente is overgegaan op werken in de cloud. Technisch gezien is het project afgerond maar voor de medewerkers die dagelijks met de systemen werken, is de overgang groot geweest. Je hebt geluiden gehoord dat nog niet iedere ambtenaar even blij is met de nieuwe manier van werken. Je realiseert je dat de klant alleen tevreden is met het project wanneer daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de nieuwe mogelijkheden. Hoe kan Xcellent hierbij helpen? Je overlegt de mogelijkheden met de servicemanager. Goed voorbereid stap je in de auto. Wie weet ligt er een vervolgopdracht in het verschiet. Succes!

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo/wo-studie;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in complexe ICT-migraties;
 • Prince2 certificering;
 • Kennis en ervaring met o.a. Microsoft, Cisco, en VMware;
 • Je bent in staat om oplossingen zowel conceptueel als technisch inhoudelijk te beschrijven;
 • Je bent verantwoordelijk en hebt een gevoel voor ondernemen.

Aanbod

 • Een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden;
 • 10 studiedagen per jaar om je te specialiseren in een richting die jij wilt;
 • Een werkplek bij een van de vitaalste bedrijven van Nederland;
 • De mogelijkheid om onderdeel te zijn van een groeiend en innovatief bedrijf;
 • Collega’s om mee te werken, van te leren en mee te lachen;
 • Uitdaging en een verantwoordelijke functie;
 • Ontspanning (na corona). Met tafeltennis, een PlayStation en gezellige vrijdagmiddagborrels.

Bedrijfsprofiel Switch IT Solutions

Xcellent is de full-service ICT-dienstverlener voor professionele gebruikers. Vanuit vestigingen in Amersfoort en Delft levert en beheert Xcellent werkplek- en ICT-omgevingen voor middelgrote opdrachtgevers in heel Nederland. Xcellent richt zich op het leveren van managed services met focus op cloud en beveiliging. In haar dienstverlening stelt Xcellent de eindgebruiker centraal: Xcellent haalt het beste in je naar boven.


Xcellent maakt, net als haar zes Nederlandse zusterbedrijven, deel uit van de Dustin Group, een internationaal opererende ICT-specialist met vestigingen in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en Nederland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Switch. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 21
7521 PH ENSCHEDE
088 - 82 82 020