Docent levensbeschouwing

Carmel is op zoek naar een Docent levensbeschouwing

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-7-2024
Aantal uur
28
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat vind ik van de wereld om mij heen? Allemaal vragen waar onze leerlingen zich mee bezig houden in hun zoektocht naar identiteit en zingeving. In jouw lessen worden thema’s als burgerschap, identiteit, verschillende culturen en religies besproken.  


Je draagt bij aan de ontwikkeling van hun morele kompas door ze te leren om actuele maatschappelijke en ethische vragen, samen veilig in de klas, op verschillende manieren te bekijken en te bespreken. Je leert de leerlingen goed te luisteren naar leeftijdsgenoten die anders denken dan zijzelf. En helpt ze bij het vormen van hun eigen mening.  


Dankzij jouw lessen worden leerlingen bewust hoe religie, ethiek en filosofie een rol spelen in hun leven en onze samenleving.  

Functievereisten

  • Je krijgt energie van lesgeven en bent didactisch en pedagogisch onderlegd;
  • Je bent (bijna) in het bezit van een 1e graads bevoegdheid levensbeschouwing;
  • Je hebt aantoonbare kennis en affiniteit met het vak levensbeschouwing en het lesgeven binnen het VO;
  • Je motiveert en begeleidt de leerlingen om hun doelen te behalen.

Aanbod

Wij bieden een baan van 0,71 fte . Het gaat om een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof. Voor bepaalde tijd van 2 september 2024 voor de duur van 3 maanden. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LC of LD, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal.


Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 


  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op vijf locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling én medewerker gewaarborgd. Onze naamgever Dietrich Bonhoeffer zei: “Je bent pas mens als je er voor een ander bent”. Dat is bij uitstek van toepassing op onze kijk op leerlingen en hun plek in de wereld.  


Ontwikkel jezelf bij het Bonhoeffer College


Leren van elkaar vinden we belangrijk binnen het Bonhoeffer College. Met jouw kennis en ideeën kun je collega’s inspireren, maar jij kunt natuurlijk ook leren van je collega’s! Dit kan binnen je eigen sectie of team, de collega’s op locatie maar ook met collega’s van andere locaties. Omdat we samen alle vormen van voortgezet onderwijs aanbieden, beschikken we over veel expertise. Om kennisuitwisseling te stimuleren organiseren we centrale studiedagen op al onze schoollocaties. Hier werk je met collega’s samen aan actuele thema’s en speerpunten van de locatie. Ook werken we schoolbreed met diverse intervisiegroepen, bijvoorbeeld voor starters. Collega’s van de verschillende locaties werken daarnaast samen in diverse werkgroepen die zich bijvoorbeeld richten op vak inhoud. Kortom: Bij het Bonhoeffer zijn er genoeg mogelijkheden om samen te werken, te leren van collega’s en kennis te delen met andere docenten!


Wil jij werken op een school waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Wij bieden je graag die kans! 


Onze locatie Van der Waalslaan heeft ongeveer 1550 leerlingen en biedt onderwijs aan leerlingen voor mavo, havo, vwo (atheneum, gymnasium en vwo-plus). Het onderwijs op onze school wordt verzorgd volgens het concept ‘Ruimte om je eigen koers te bepalen’. Bij ons heeft de leerling namelijk veel te kiezen. Wij zijn een grote school met een groot aantal onderwijsmogelijkheden, waaronder veel buitenlesactiviteiten en we streven naar maatwerk voor de leerling. Omdat we ons onderwijs op een kleinschalige manier organiseren, voelt elke leerling zich snel thuis. Onderwijs maken wij samen met onze leerlingen en hun ouders, omdat wij geloven dat leerlingen - ook zelf - weten wat goed voor hen is. 


Opleiden gaat op het Bonhoeffer College verder dan het behalen van een diploma. De vorming van een eigen identiteit, zorgen voor elkaar en een visie op het leven vinden wij net zo belangrijk. Wij willen bereiken dat onze leerlingen zich kritisch en actief bezighouden met de waarden en normen in het leven, dat ze zich ontwikkelen tot mondige wereldburgers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Carmel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555