Docent klassieke talen

Carmel is op zoek naar een Docent klassieke talen

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-6-2024
Aantal uur
28
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je geeft lessen Latijn en Grieks aan leerlingen in de onderbouw, leerjaar 1 t/m 3 in het vwo. Vanuit de gedachte dat relatie voor prestatie komt, zet je diverse pedagogische kwaliteiten in. Je creëert daarbij een leerklimaat waar leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen en vertrouwen ontwikkelen in het eigen kunnen m.b.t. de klassieke taal en cultuur. 


Je bent in staat om de lesstof af te stemmen op het tempo en het niveau van de leerlingen. Doordat je je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van de leerlingen ontstaat er bovendien een prettige leer- en werksfeer. Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid, je denkt in mogelijkheden en oplossingen en bent een teamplayer die graag werkt binnen een formatieve cultuur.

Functievereisten

Je beschikt over een onderwijsbevoegdheid voor de klassieke talen. Jouw uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden dragen bij aan een actieve houding van de leerlingen. Door jouw pedagogische kwaliteiten en affiniteit met jongeren vind je gemakkelijk aansluiting bij je doelgroep. Samen met een collega werk je aan het vernieuwen van de didactiek, waarbij je de methode Familia Romana combineert met ander lesmateriaal. Het uitgangspunt is dat taal voornamelijk wordt geleerd in een betekenisvolle, begrijpelijke context.

Aanbod

Wij bieden een baan van 0,4 fte tot maximaal 0,6 fte. Je krijgt in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd van 1 augustus 2024 voor de duur van 12 maanden. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LC, maximaal 5.862,- euro bruto per maand bij een volledige baan.


Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 


  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Het Twents Carmel College is een brede scholengemeenschap voor PrO, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het onderwijs aan ongeveer 4450 leerlingen wordt gegeven op 6 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 570 medewerkers.


We werken in vaste teams die ieder de thuisbasis vormen voor ongeveer 7 tot 10 personeelsleden en 100 tot 120 leerlingen. Onze kernwaarden zijn: keuzevrijheid, brede vorming, professionele leercultuur, betrokkenheid en band met de omgeving.


Voor leerlingen uit de gemeente Dinkelland is onze locatie in Denekamp dé 'place to be' na de basisschool. We bieden in Denekamp vmbo, havo, vwo en vwo-extra onderwijs aan. Na twee jaar op deze locatie gaan de leerlingen naar locatie Lyceumstraat of locatie Potskampstraat in Oldenzaal. 


In Denekamp ‘wonen we samen’ met het Kulturhus en de bibliotheek. Dit maakt onze locatie een levendige en interessante omgeving met veel mogelijkheden. Ons vmbo is een excellente school op het gebied van differentiatie, maatwerk, ICT en ruimte om te kiezen.  


De Thij biedt voor alle leerlingen van klas 1 en 2 onderwijs aan. We geven onderwijs op alle niveaus; van vmbo-basis t/m vwo-extra. Leerlingen van het vmbo volgen de eerste twee jaar onderwijs bij ons en gaan daarna naar de locatie aan de Potskampstraat. Voor havo en vwo-leerlingen gaan na de eerste twee jaar onderwijs naar de locatie Lyceumstraat. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555