Beleidsmedewerker kwaliteitszorg

Ben jij een innovatieve onderwijskundige en ga jij graag de uitdaging aan om de kwaliteit van het voortgezet onderwijs te helpen verbeteren? Haal jij voldoening uit het ondersteunen van schoolleiders (en docenten) zodat ze systematisch inzicht krijgen in de kwaliteit van het onderwijs? Wil jij met jouw kennis en ervaring een impuls geven aan de kwaliteitszorg van Scholengroep Carmel Hengelo? Dan maken ze graag kennis met je!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-10-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Dit is een mooie uitdaging voor een professional met kennis en ervaring in kwaliteitszorg in het onderwijs! Op korte termijn zoeken zij versterking van ons team kwaliteitszorg. De plannen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs vragen om een goede monitoring.

Daarnaast staan er een aantal visitaties gepland, die je samen met de scholen en/of centrale directie voorbereid en begeleid.


Samen met de collega beleidsmedewerker kwaliteitszorg ontwikkel en implementeer je het kwaliteitszorgbeleid voor de scholen van Scholengroep Carmel Hengelo. Voor het directieteam en de schoolleiders ben je de sparringpartner op het gebied van onderwijskwaliteit. Met jouw positief-kritische instelling rapporteer je relevante informatie, geef je inzicht in de stand van zaken en voorzie je de schoolleiding van passende adviezen omtrent kwaliteitszorg.


In deze baan is veel ruimte voor jouw innovatieve ideeën. Je zoekt steeds naar nieuwe manieren waarmee je onderwijskwaliteit inzichtelijk maakt. Je ontwikkelt in afstemming met collega’s een methodiek om de kwaliteit  van de uitvoering en resultaten van de plannen in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs goed te monitoren. Je stelt hiervoor periodieke rapportages op en bespreekt deze met de schoolleiding.


Je levert een bijdrage aan het opstellen van de zelfevaluatie voor visitaties van de scholen en neemt als secretaris deel aan het visitatieteam, ook bij collegiale visitaties.


In samenwerking met de collega beleidsmedewerker kwaliteitszorg zorg je voor een doelmatige kwaliteitscyclus. Hierbij ontwerp je methodieken om de kwaliteit in het primaire onderwijsproces meetbaar te maken. In deze baan ben je steeds gericht op verbetering van processen en producten voor kwaliteitszorg.


Scholengroep Carmel Hengelo is ook opleidingsschool in het samenwerkingsverband Part2: Samen Opleiden. In dit samenwerkingsverband, waarin een aantal VO scholen en twee docent-opleidingsinstituten samenwerken, wordt het praktijkdeel van de opleiding van aankomende docenten en de begeleiding van startende docenten vormgegeven en georganiseerd. Bij een gekozen werktijdomvang vanaf 0,8 fte is 0,2 fte opgenomen voor werkzaamheden op het gebied van kwaliteitszorg voor dit samenwerkingsverband.

Functievereisten

Je hebt minimaal een afgeronde hbo/wo-opleiding, bij voorkeur een opleiding onderwijskunde of een inhoudelijk vergelijkbare studie.


Het ontwikkelen en beheren van kwaliteitszorg in het (voortgezet) onderwijs is jouw specialiteit. Je hebt onder meer ervaring met en kennis van kwaliteitssystemen, tevredenheidsonderzoeken, collegiale visitaties en inspectiebezoeken.


Het feit dat er in een grote organisatie soms tegenstrijdige belangen zijn is voor jou geen reden tot paniek. Want jouw standvastigheid in het toepassen van vastgesteld beleid, combineer je met probleemoplossend vermogen en sensitiviteit voor verschillende belangen.


Je onderhoudt goede contacten met de verschillende spelers (docenten, coördinatoren, schoolleiders, centrale directie), weet de juiste mensen te betrekken en als echte verbinder kun je de organisatie in beweging krijgen.


Als proactieve ondersteuner heb je een klantgerichte en dienstverlenende werkhouding en ben je in staat werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. In je aanpak ben je accuraat en pragmatisch. Je kunt jouw visie en ideeën zowel mondeling als schriftelijk duidelijk overbrengen.

Aanbod

Het betreft een baan van 0,6 -1,0 fte, tijdelijk op projectbasis. Bij deze interessante functie hoort een passende beloning. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Scholengroep Carmel Hengelo wordt gevormd door een zestal scholen voor voortgezet onderwijs: Lyceum de Grundel, Twickel College Hengelo,  Twickel College Borne, Twickel College Delden, Avila College, CT Stork College. Deze scholen zijn gevestigd op diverse onderwijslocaties. Binnen de scholengroep werken 450 medewerkers voor ruim 3900 leerlingen.


Als beleidsmedewerker kwaliteitszorg maak je deel uit van het Team Bedrijfsvoering & Ondersteuning Scholengroep Carmel Hengelo.


Scholengroep Carmel Hengelo maakt deel uit van Stichting Carmelcollege, een schoolbestuur waar 13 instellingen voor voortgezet onderwijs toe behoren. Binnen deze stichting bestaat op het gebied van kwaliteitszorg ook een netwerk van professionals waarmee je kennis kunt delen en sparren. En waarin ze steeds meer samen optrekken.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmelcollege. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555