Adviseur kwaliteitszorg

Ben je een onderwijsmens in hart en nieren en kun jij de kwaliteitscultuur in onze school verder versterken? Ben je alert op de mogelijke kwaliteitsrisico's en durf je deze aan te kaarten? En kun je het gesprek over onderwijskwaliteit en kwaliteitscultuur tussen de locaties faciliteren? Zij zijn op zoek naar een bevlogen en proactieve adviseur kwaliteit met een onderzoekende houding.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-10-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de rector, de schoolleidingen en de teacher leaders op het gebied van de kwaliteitscultuur in de instelling en de scholen. Dat doe je onder meer door zowel TCC breed, als op de locaties de kwaliteitsstructuur te borgen in een cyclische werkwijze, die samenvalt met beleidsontwikkeling en onderwijsontwikkeling op de locaties. Je voert daartoe de volgende kerntaken uit:

  • Initiatief nemen bij het (verder) ontwikkelen van het systeem van kwaliteitszorg.
  • Ondersteunen bij het verder versterken van de kwaliteitscultuur.
  • Gevraagd en ongevraagd advies geven (strategisch, tactisch en uitvoerend).
  • Genereren en analyseren van managementinformatie m.b.t. (passend) onderwijs.
  • Monitoren van voortgang via bijvoorbeeld het uitvoeren van audits of doen van kwaliteitsonderzoeken.
  • Signaleren van mogelijke risico’s t.a.v. de onderwijskwaliteit en het informeren daarover van de directieraad.
  • Beantwoording van vragen: wet- en regelgeving, procedures, DUO, inspectie en voorbereiden van inspectiebezoeken.
  • Adviseren over de kwaliteit van wettelijke documenten (schoolplan, schoolgids, jaarplan, examenreglement, PTA) en deze congruent maken met het cyclisch werken
  • Voorbereiden van de ‘horizontale dialogen’, die de scholen voeren in het kader van de kwaliteitscyclus.
  • Participeren in het netwerk kwaliteitszorg van de Stichting Carmelcollege.

Binnen TCC werken we cyclisch en ontwikkelgericht en volgens het principe van gedeeld leiderschap. Je ondersteunt de collega's bij het monitoren en borgen van de in gang gezette onderwijsontwikkelingen door mee te denken over de ontwerpeisen voor goed onderwijs en te volgen of in gang gezette onderwijsontwikkeling het beoogde resultaat oplevert.

Kwaliteitsborging vraagt om telkens de beelden op te halen en daarmee in de dialoog te bepalen of deze bevestigen dat je in de gewenste richting beweegt.


Je ondersteunt de collega's bij het evalueren van hun onderwijs en geeft adviezen hoe ze dit kunnen verbeteren. Je checkt of die kwaliteit voldoet aan de kaders van de inspectie. Daarnaast help je om te zorgen dat ze voldoen aan hun eigen aspecten van kwaliteit. Je licht bijvoorbeeld door jou gemaakte rapportages toe, brengt mogelijke risico’s in kaart en je ondersteunt bij het uitvoeren van de PDCA cyclus.

Functievereisten

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en aantoonbare affiniteit en ervaring met kwaliteitszorg in het onderwijs. Je bent inhoudelijk sterk, maar ook goed in staat procesmatig te denken. Je beschikt over goede ict-vaardigheid en hebt gedegen kennis van Excel. Daarnaast heb je ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek en up-to-date kennis van en ervaring in het voortgezet onderwijs.


Je vindt het leuk om zaken uit te zoeken en bent een teamplayer, die draagvlak creëert, tegengestelde belangen kan overwinnen en resultaten weet te bereiken. Je vindt het leuk om cijfermatige analyses te maken, maar ook om voorstellen te doen hoe je deze analyses kunt omzetten in acties, deze kunt implementeren en om collega’s daarbij te betrekken. Je bent niet alleen procesmatig sterk: inhoudelijk ben je goed op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen op het gebied van onderwijskwaliteit in het voortgezet onderwijs.


Tot slot heb je een proactieve werkhouding, kunt goed luisteren, doorvragen, analyseren en samenwerken. Ook mooi meegenomen: gevoel voor humor.

Aanbod

Ze bieden een interessante functie van 0,6 fte in een uitdagende omgeving met leuke collega’s. Bij deze uitdagende functie hoort een passende beloning. Het salaris bedraagt maximaal 5.012 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige baan. Het betreft een tijdelijk aanstelling met uitzicht op vast.


Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Twents Carmel College is een scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo (atheneum en gymnasium). Ze hebben zes locaties; één in Losser, één in Denekamp en vier in Oldenzaal. Hun missie is om een breed en inclusief ontwikkelingsaanbod van hoge kwaliteit te realiseren voor alle leerlingen in Noordoost-Twente. Binnen deze regio zijn zij de enige school voor voortgezet onderwijs.


De school maakt onderdeel uit van de Stichting Carmelcollege, een bestuur met 13 instellingen voor voortgezet onderwijs, verspreid door Nederland. Het bestuursbureau van de Stichting ondersteunt de instellingen op diverse beleidsterreinen (onderwijs, kwaliteit, personeel, communicatie, facilitair).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmelcollege. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555