Senior HR-adviseur

Ben jij een stevige, bevlogen en verbindende adviseur met een allround HR-profiel? Wil jij de scholen adviseren bij niet-dagelijkse, beleidsmatige en/of complexe HR-vraagstukken? Wil je meebouwen aan het toekomstbestendig maken van de organisatie? Dan is Carmel op zoek naar jou als Senior HR-adviseur

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-11-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In verband met het vertrek van een collega en formatieve ruimte zijn wij, namens Stichting Carmelcollege, op zoek naar een tweetal Senior HR Adviseurs.


In deze positie ben je verantwoordelijk voor HR advisering van de aan jou toevertrouwde accounts.

Deze accounts betreffen VO scholen die door (met name Oost-)Nederland verdeeld kunnen zijn. Je gesprekspartners zijn hier vooral schoolleiders: directeuren en teamleiders. Je adviseert ze bij tactisch en strategische HR vraagstukken.


Decentraal heeft bijna iedere school ook een eigen HR Professional. die valt onder het lokale schoolbestuur. De HR- adviseurs van het bestuursbureau focussen op de niet-dagelijkse, beleidsmatige en/of complexe HR -vraagstukken. Waar nodig ondersteun je de HR verantwoordelijke van jouw account met complexere casuïstiek.


Je bouwt mee aan de toekomstbestendigheid van Stichting Carmelcollege. Digitalisering, onderwijs op maat, krimp, een veranderende arbeidsmarkt en het lerarentekort zijn voorbeelden van vraagstukken binnen de organisatie die om aandacht vragen. Om hier vanuit HR aan bij te dragen staan de thema’s uit het strategisch HR beleid, arbeidsmarkt en werkgelegenheid, professionalisering en ontwikkeling, vitaliteit en inzetbaarheid hoog op de agenda. Het team werkt op inhoud en proces samen.


Je werkt in deze rol samen met 6 à 7 andere HR Adviseurs en je rapporteert aan de teamleider van de afdeling Advies en Support. De afdeling draagt bij aan de ontwikkeling binnen de Stichting en ontwikkelt zelf mee. Hier lever jij ook een belangrijke bijdrage aan.


De standplaats voor deze rol is Hengelo. Samen met je collega adviseurs ben je in ieder geval één dag (de maandag) aanwezig in Hengelo. De ruimte om thuis of vanuit de locaties van je accounts te werken is ook zeker mogelijk.

Functievereisten

Je bent authentiek en durft je open op te stellen. Transparantie in doen en denken, teamsamenwerking… dat is wat men graag ziet.


Naast deze authenticiteit zoeken wij een stevige, bevlogen en verbindende adviseur. Je bent in staat om overstijgend te kunnen denken en snapt wat er nodig is om de organisatie toekomstbestendig te maken. Je doet dit mens- en ontwikkelgericht. Denkend in kansen en mogelijkheden.


Met je organisatiegerichte blik en helicopterview ben je in staat om zaken te signaleren, neer te zetten en structuur aan te brengen. Je zoekt aansluiting bij de strategische vraagstukken, kunt goed een beleidsstuk opstellen, daarin samenwerken met anderen en verliest je niet in de operationele werkzaamheden (al mag je soms best wel een stapje naar voren zetten als het gaat om de ondersteuning van bijvoorbeeld je decentrale collega’s). Je ben in staat om je gesprekspartners mee te nemen in veranderingen, je sluit goed bij ze aan.


Je hebt een allround HR profiel… maar vindt het leuk om je verder te ontwikkelen in gespecialiseerde vraagstukken als de organisatie daar om vraagt.


Daarnaast herken je jezelf in onderstaande kwaliteiten en ervaringen:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfskunde, bestuurskunde, HRM, Organisatiepsychologie);
  • Ervaring in een vergelijkbare tactische/strategische adviesrol;
  • Ervaring in een bestuurlijke (1000+) omgeving is een pre;
  • Je beschikt over een flinke portie organisatiekundige kennis;
  • Je bent zelfstandig werkend… maar daarnaast pak je zeker je rol bij teamontwikkeling en samenwerking.

Aanbod

Je komt te werken in een multidisciplinair team bij een organisatie die je veel ruimte geeft voor eigen inbreng. Er zijn uiteraard kaders… maar daarbinnen is er veel professionele ruimte Je standplaats is Hengelo, maar je wordt met regelmaat verwacht op de scholen die vallen onder jouw account. Op de maandagen word je echter in Hengelo verwacht. Dit is de dag dat het HR team elkaar ontmoet en verrijkt.


Het betreft een baan voor 32-40 uur per week. Aan jou om te bepalen welk aantal uur je het beste past.

Afhankelijk van je ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.012,- (cao voortgezet onderwijs, schaal 11).


In deze cao zijn naast de salarisschalen een aantal andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden opgenomen zoals:

  • 474 vakantie uren (bij een fulltime aanstelling);
  • 8 % eindejaarsuitkering (naast de standaard 8% vakantiegeld regeling);
  • Ruimte om te investeren in je verdere ontwikkeling;
  •  Laptop en mobiele telefoon;
  • Aanstelling van een jaar met uitzicht op vast (het gaat om structurele formatieruimte)

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen verspreid door heel Nederland. Er zijn 13 scholen aangesloten met zo’n 50 locaties. De scholen verzorgen praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium aan ongeveer 35.000 leerlingen. Er zijn zo’n 4.100 medewerkers werkzaam. De afdelingen Advies & Support, Formatie & Financien, Huisvesting & Facilities en ICT vallen onder het bestuursbureau en zijn gevestigd in Hengelo.


HR valt onder de afdeling Advies en Support. Evenals Onderwijs & Organisatie, en Bestuurlijk-juridische zaken. Al met al een afdeling van 13 personen. Het team HR bestaat uit 7 Senior HR Adviseurs. Personeelsbeheer & Salarisadministratie valt onder de afdeling Formatie & Financiën.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Carmel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555