Specialist Procesautomatisering

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Specialist Procesautomatisering.
Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-2-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
27-2-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie informatie

 

Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit duurzaam, kostenbewust en transparant. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.

Als specialist PA/OT kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Techniek & Onderhoud werken circa 58 collega’s in diverse vakgebieden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team!


Bedrijfsinformatie

 

Het team Techniek en Onderhoud zorgt voor technisch beheer, onderhoud, renovatie, vervanging en nieuwbouw van rioolwaterzuiveringsinstallaties, stuwen, gemalen, gebouwen en rollend- en varend materieel. Onderdeel van het takenpakket is het beheren en onderhouden van de technische infrastructuur en installaties. Het team staat de komende jaren aan de lat om verder te bouwen aan Procesautomatisering en Operationele Techniek dat staat als een huis. Hierdoor is behoefte aan een specialist PA/OT.

Je richt je in deze functie op de ontwikkelingen van PA/OT in zowel watersysteem als waterketen. Je spreekt de taal van procesautomatisering, hebt affiniteit met ICT, maar weet dit ook te vertalen naar collega’s en zorgt voor verbinding tussen verschillende partijen. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:

 

 • werkt aan de (technische infra) structuur en standaardisatie/harmonisatie van de PA/OT;
 • optreedt als specialist PA/OT bij nieuwbouw, vervanging van en onderhoud aan PLC, SCADA, DCS en telemetriesystemen en met ons team verantwoordelijk bent voor het beheer van PA/OT;
 • samen met de collega’s van procesautomatisering en ICT adviseert en concepten bedenkt / realiseert betreffende (veilige) technische infrastructuur & informatiebeveiliging;
 • deel neemt aan de beheergroep PA/OT en je er samen met collega’s voor zorgt dat er een gestructureerde (op ITIL gebaseerde) werkwijze ontstaat, volgens de principes van assetmanagement. Hiermee wordt beheer, onderhoud en ontwikkeling geborgd.


Functie vereisten

 

 • een relevante afgeronde technische hbo opleiding;
 • tenminste 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • ervaring met IT gedreven centrale concepten op basis van DCS systemen. Het is een pré als je ervaring hebt met Siemens PCS-7 en de bijbehorende APL Waterbibliotheken;
 • ervaring met het programmeren, het installeren, configureren en beheren van PLC-componenten binnen een netwerk en ervaring met SCADA- en telemetriesystemen.
 • op hoofdlijnen (conceptueel) inzicht om de materie te begrijpen van informatiebeveiliging, (netwerk)infrastructuur, datastromen, het OSI-model, CCNA 1 of gelijkwaardig.


Aanbod

 

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als specialist PA/OT bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.645,- en € 4.968,- afhankelijk van je instroomniveau;
 • een keuzebudget van 21% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld of een eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33