Stageplek bij Wijkteams Enschede

Ben je op zoek naar een veelzijdige en uitdagende stage? Kom dan stage lopen bij het wijkteam Enschede.

Met de profielen zorg, jeugd, welzijn en samenleving kun je bij SMD terecht.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-5-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Enschede werkt aan een inclusieve samenleving waarin inwoners veilig kunnen opgroeien, leren, werken, recreëren en waar zij actief kunnen zijn in hun buurt en stad. De wijkteams ondersteunen inwoners bij belemmeringen die zij ondervinden in het dagelijks leven. Dit doen we samen met inwoners, netwerk en partners. De wijkcoach is generalist naar de inwoner en specialist binnen het wijkteam.


Wat ga je doen?

Inwoners komen met hun vragen bij de wijkteams en er komen signalen uit de samenleving. De wijkcoach voert gesprekken, maakt ondersteuningsplannen en versterkt het zelfsturend vermogen van de inwoner en zijn/haar netwerk. De wijkcoach kan de rollen aannemen van regisseur, hulpverlener en indicatiesteller. Als wijkcoach ben je goed in het opbouwen van contact en een vertrouwensrelatie en het verlenen van hulp aan inwoners met allerlei achtergronden. Het gaat om eerstelijns- en complexe/meervoudige gezinsproblematiek, problemen met (arbeids)participatie, psychiatrische problematiek, schuldenproblematiek, problemen op school, het geven of inzetten van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning en het ondersteunen van mensen met een beperking. Vanuit de transformatie willen we doen wat nodig is.

Functievereisten

Wie zoeken wij?

Iemand met een open en waardevrije blik, die als generalist wil leren werken voor mensen van alle leeftijden op diverse gebieden. Je neemt zo weinig mogelijk over en activeert het gezin zelf oplossingen te bedenken voor de problemen. Je hebt een actieve houding, durft op mensen af te stappen en staat open voor verandering. 


Aanbod

Wat kun je als stagiaire leren binnen het wijkteam?

Wat we van onze stagiaires terug horen is:

  • Je komt met veel verschillende mensen met verschillende (hulp)vragen in aanraking. Je doet ervaring op met hulpvragen op veel gebieden en leert om de cliënten te ondersteunen om zelfredzaam te zijn.
  • Het samenwerken: met de gemeente, scholen, huisartsen, Stadsbank, Veilig Thuis Twente, De Raad van de Kinderbescherming, Jarabee, Karakter, Mediant etc.
  • Leren werken als regiehouder; zorg inkopen bij een aanbieder en de cliënt volgen tijdens dit traject.
  • Er is ruimte om je eigen manier van werken te ontwikkelen; de wijkteams zijn relatief nieuw en zijn in ontwikkeling. Het wijkteam staat open voor nieuwe ideeën en veranderingen.
  • Zelfstandigheid wordt op prijs gesteld en je hebt veel vrijheid in de keuze waar je je in wilt verdiepen.


Stagevergoeding 

Je krijgt een stagecontract bij de SMD en je ontvangt een stagevergoeding voor een periode van 10 maand.

Bedrijfsprofiel SMD

Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD, ook wel Samen Meer Doen) is dé non-profitorganisatie in Enschede die mensen helpt om beter of weer zelfstandiger te functioneren in hun dagelijkse bestaan.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SMD. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Laaressingel 61
7514 EL ENSCHEDE
053 4353 353