Functioneel Consultant

Word jij blij van het succesvol optimaliseren van buitendienstprocessen bij de klanten van Sigmax? Zij zoeken jou! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
30-10-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je bent een field service expert die als geen ander weet hoe klanten hun buitendienstprocessen kunnen optimaliseren. Je onderzoekt welke bedrijfsprocessen er zijn en hoe onze softwareoplossing kan bijdragen aan procesoptimalisatie. Daarin ben je een echte sparringpartner en adviseer je over de best passende oplossing.


Daarna zorg je als Functioneel Consultant voor succesvolle implementatie en configuratie bij de klant. Hiervoor bepaal je met de Account Manager de scope voor het project, stel je een projectplanning op en stem je met het softwareteam en de klant de stappen af om het product succesvol live te brengen. Gedurende het proces bewaak je de voortgang en onderhoud je nauw contact met alle stakeholders.


Ook na oplevering en afronding van het project blijf je in beeld bij de klanten. Je adviseert ze over nieuwe functionaliteiten, optimalisaties en demonstreert dit bij verschillende belanghebbenden. Zo draag jij bij aan nieuwe commerciële kansen voor Sigmax.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een functie met actief klantcontact;
 • Je hebt ervaring met het implementeren van software die bedrijfsprocessen ondersteunt en met het managen van interne en externe stakeholders;
 • Je bent sterk in het analyseren en in kaart brengen van bedrijfsprocessen;
 • Het is een grote pre als je werkervaring hebt in een ERP bedrijf of organisatie die aanpalende oplossingen voor ERP levert;
 • Je hebt een ondernemende mindset.

Aanbod

 • Een marktconform salaris, bij deze functie hoort ook een (elektrische) leaseauto;
 • 26 vakantiedagen, pensioenregeling, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Bij Sigmax Field Service Solutions ontwikkelen we software voor servicebedrijven. Met onze applicatie doorlopen monteurs van klanten zoals Carglass, Saval en Energiewacht, volledig up-to-date hun dienst. Of het nu gaat om klantcontact, materiaalregistratie of het plannen van een vervolgafspraak; de monteur is steeds slechts één knop verwijderd van het succesvol afhandelen van de serviceopdracht. Draag jij bij aan een goed draaiend product en tevreden klanten? Dan zoeken wij jou als nieuwe Functioneel Consultant.


Jouw team

Jij gaat aan de slag in onze business unit Field Service Solutions waar we met 12 collega’s zorgen voor tevreden klanten en succesvolle projecten. Je werkt veel samen met je directe collega Functioneel Consultant en trekt samen op met de Account Manager richting de klant. Een mooie mix aan persoonlijkheden, een goede onderlinge sfeer en een lekkere drive om te groeien zorgen voor een fijne werkomgeving.


Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende OV-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.


Met de business unit Field Service Solutions ontwikkelen we software waarmee we field service organisaties helpen om hun processen slimmer in te richten. Onze oplossing bestaat uit vaste componenten, maar is flexibel in te richten. We brengen de processen in kaart en zorgen dat onze software deze optimaal ondersteunt. Monteurs krijgen op precies het juiste moment te zien wat ze nodig hebben. Zo hoeven zij zich niet met randzaken bezig te houden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100