Software Tester

Zet jij jouw expertise in om topkwaliteit software te bouwen voor grote steden of toonaangevende OV-bedrijven?

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Onze producten vind je terug binnen handhavingsteams bij gemeentes, in de scanauto’s die parkeercontroles doen, in het openbaar vervoer, maar ook bij beveiligingsbedrijven en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Om goed werk te kunnen blijven leveren en verder te groeien zijn we op zoek naar een goede Software Tester.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-1-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Sigmax gaan we voor het leveren van best-in-class software. Als Software Tester ben je daarin een onmisbare schakel. Jij bent in het gehele ontwikkelproces betrokken en zorgt er mede voor dat de software zonder problemen functioneert en dat doet waar de klant daadwerkelijk mee geholpen is.


In de praktijk betekent het dat jij de testaanpak beschrijft, bijstelt en onderhoudt. Op een Agile wijze, maar wel gestructureerd, stel jij testspecificaties op en voert deze handmatig en/of geautomatiseerd uit. De testresultaten bespreek je met het scrumteam, bestaande uit analisten, developers en andere testers. Jij brengt kennis en expertise en draagt bij aan ons testautomatisering framework (TAF).

Functievereisten

Als softwaretester ontgaat je geen detail. Daarnaast je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, dat durft uit te spreken en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

 • Je hebt aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent dus bekend met het opzetten van testaanpak, testspecificaties, testdata , het uitvoeren hiervan en kunt hier over rapporteren;
 • Je hebt ervaring met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!


We werken in verschillende business units met elk hun eigen markt en product:

 • Law Enforcement; software voor handhaving en parkeervergunningen bij gemeenten
 • Field Service Solutions; software voor serviceorganisaties
 • SequriX; software voor beveiligingsbedrijven
 • Public Transport; software voor het openbaar vervoer


Tijdens een kennismaking vertellen we je graag nog veel meer over de businessunits en kijken samen met jou welk team het beste bij je past. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100