Project Manager en Consultant

Ben jij de enthousiaste en klantgerichte professional die op zoek is naar een vervolgstap in jouw carrière? Sigmax is op zoek naar een Project Manager en Consultant.


Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken. Met onze business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Voor de meeste van onze proposities lopen wij voorop in Europa en zijn we marktleider in de Benelux. Al meer dan 200 gemeenten maken gebruik van onze SaaS oplossing, waaronder Amsterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen. Veel van de trajecten om onze dienstverlening bij onze klanten te realiseren en verbeteren vragen om een klantgerichte en projectmatige aanpak.


Vanwege groei van onze organisatie zoeken wij een leergierige Project Manager / Consultant met enkele jaren relevante werkervaring die ons helpt onze software succesvol bij onze klanten uit te rollen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Project Manager en Consultant zorg je voor tevreden klanten door onze standaard software producten (SaaS) binnen de klantomgevingen te implementeren en configureren.


Dit zal in eerste instantie een focus hebben op levering van CityControl bij Nederlandse gemeenten. CityControl is ons softwareplatform voor toezicht en handhaving, waarmee we marktleider zijn in de Benelux. Jij wordt een specialist in dit product en kent straks alle mogelijkheden. Die kennis gebruik je om te zorgen dat onze software goed gaat werken en aansluit op de bedrijfsprocessen en IT-omgeving van onze klant.


Jij zorgt voor een plan van aanpak waarin voor alle betrokken partijen de scope, mijlpalen, planning en projectorganisatie zijn beschreven. Op basis van dit plan coördineer je de samenwerking met verschillende afdelingen binnen Sigmax, bij de klant en onze partners.


Dit betekent in de praktijk dat je klanttrajecten begeleidt van kennismaking tot afsluiting. Je bent het aanspreekpunt voor onze klanten en zorgt dat de werkzaamheden die nodig zijn voor succesvolle implementatie worden gepland en uitgevoerd conform planning, budget en kwaliteitsnormen. Je schept heldere verwachtingen tijdens de kick-off, verzorgt instructies en opleidingen, begeleidt de klant bij het testen en accepteren, en zorgt voor een soepele overgang naar een operationele situatie. Waar nodig ondersteun je onze commerciële afdeling bij het binnenhalen van realistische trajecten.


Je werkt in de basis zelfstandig aan relatief overzichtelijke projecten, waarbij deze projecten steeds complexer kunnen worden. Hiernaast kan je als consultant op grote projecten de verantwoordelijkheid krijgen voor één of meerdere werkstromen. Op deze projecten kan jij zelfstandig de klant-specifieke configuratie uitvoeren.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting IT;
 • Je hebt al relevante werkervaring met implementatie van software en bent toe aan de 2e of 3e stap in je loopbaan;
 • Je bent positief ingesteld en een echte teamspeler;
 • Je bent communicatief vaardig en brengt structuur aan in chaos;
 • Je werkt- en denkt oplossingsgericht en neemt anderen mee in dit proces;
 • Je hebt een hoge kwaliteitsnorm en ziet overal verbeteringen waaraan je wilt bijdragen;
 • Je bezit een combinatie van de eigenschappen: technisch, analytisch en commercieel.

Aanbod

 • Enthousiaste collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Nette marktconforme arbeidsvoorwaarden;
 • Een groeiende organisatie met veel mogelijkheden voor opleiding en doorontwikkeling;
 • Werken in ons iconische kantoorpand of vanuit huis; we kijken graag samen naar een goede combinatie!
 • Een modern bedrijf waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende events.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Over Sigmax en Law Enforcement

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!


Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Dit doen we met ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en ons online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’. We werken voor bekenden gemeenten zoals Amsterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen. Wij zijn er daarnaast bijzonder trots op om ook Twentse gemeenten, waaronder Enschede, Hengelo en Almelo tot onze klanten te mogen rekenen.   

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100