Software Engineer / Scrummaster

Lijkt het jouw tof om naast je werk als Software Engineer ook de rol van Scrummaster op je te nemen? Bij Sigmax krijg jij een sleutelrol in het ontwikkelen van software voor handhaving in het openbaar vervoer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Dit wordt je job:

Als Software Engineer en Scrummaster heb je een sleutelrol in het door ontwikkelen van onze OVPocket Suite. Die Suite is de oplossing voor inspectie en handhaving in het Nederlandse OV. De OVPocket Suite is een applicatie die enerzijds bestaat uit een app op een Android toestel die gebruikt wordt door de handhavers in het OV, en anderzijds uit de back-end welke door de handhavers gebruikt wordt voor de afhandeling van boetes. Belangrijk daarbij is in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen rondom het EMV betalen, de opkomst van 5G en de mogelijkheden die deze technologie biedt.

Je werkt in een team met beginnende en ervaren software professionals. Daarin neem je, naast je werkzaamheden als developer in het ontwikkelen van de software, ook de rol van Scrummaster op je. Dat betekent dat jij je o.a. bezighoudt met het begeleiden van Stand-ups, het plannen van sprints en het organiseren van demo’s en retro’s. Zo draag jij er aan bij dat het team efficiënt en effectief werkt en ze dagelijks verbeteringen doorvoeren in hun product.


Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Functievereisten

Wat jou uniek maakt:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo of wo opleiding;
 • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met C#, .Net en Angular en kunt overweg met Xamarin en SQL;
 • Ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving is een pré;
 • Je kunt goed in teamverband werken en hebt coachende vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Aanbod

Hier doe je het voor:

 • Enthousiaste collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Werken in ons iconische kantoorpand of vanuit huis; we kijken graag samen naar een goede combinatie!
 • Mooie softwareproducten die het verschil maken voor de reiziger, OV-vervoerders en jezelf;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende events.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Over Sigmax en Public Transport:

Met 160+ Sigmax’ers werken ze vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken ze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot hun portfolio rekenen ze grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!


Met de business unit Public Transport werken zij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. Ze ontwikkelen tech-oplossingen die een  bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen zij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast hun OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden zij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat zij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100