Security Officer

Als Security Officer ben je dé specialist in jouw vakgebied als het gaat om het beveiligen van alle informatiestromen. Vanuit deze rol ben je betrokken bij alle business units en bewaak je op een proactieve wijze Sigmax’ security, waarbij je de organisatie informeert en adviseert op tactisch en strategisch niveau. Nu de softwareoplossingen in de transitiefase zitten om in de cloud gehost te worden, is informatiebeveiliging essentieel. Cybersecurity is ‘the key’ naar succesvolle cloudmigraties.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-5-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Jouw taak is om de veiligheid van de geleverde (software)diensten intern en extern te borgen. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en vertaalt deze naar toepasbare kaders en beleid. Je draagt zorg voor compliance en bent adviseur richting onze klanten rondom security. Je adviseert collega’s over (risico’s inzake) informatiebeveiliging en weet op een overtuigende manier awareness te creëren over het belang hiervan. Je bewaakt de invoering van securitymaatregelen zoals vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie en doet vervolgens controle op de realisatie hiervan. Ook weet je als geen ander wat er komt kijken bij de informatiebeveiliging van een leverancier aan overheidspartijen en B2B klanten. Je adviseert bij het implementeren en verbeteren van (software) processen en methodieken, bijvoorbeeld secure softwareontwikkeling (SDD). Je bent continu op zoek naar verbeteringen waarmee jij het huidige beleid kunt optimaliseren. Regelmatig overleg je met de IT Manager over de risicoanalyses en de status van informatiemanagement en -systemen. Je organiseert en begeleidt audits voor ISO 27001 en ISAE 3402 binnen Sigmax. In geval van een security incident acteer je daadkrachtig en oplossingsgericht, je evalueert en zorgt voor een evaluatie zodat soortgelijke incidenten in te toekomst worden voorkomen. Je werkt vanuit beleid ook samen met (Lead)Architects en Software Development Managers, waarbij zij zorgdragen voor de technische- en proces invulling. Je schakelt periodiek met de verschillende Business Unit Managers en rapporteert direct aan de CEO over alle aspecten van security.

Functievereisten

Wat jou uniek maakt

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van IT met een specialisatie in informatiebeveiliging;
 • Je hebt interesse in- en minimaal 3 jaar werkervaring met beveiligingssystemen binnen bedrijven;
 • Je bent CISM gecertificeerd (CISSP is een pré);
 • Je hebt kennis van en ervaring met het beheer van technische infrastructuur en softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met onder andere ISO 27001 en ISAE 3402;
 • Je bent klantgericht, ondernemend en resultaatgericht;
 • Je kunt security onderwerpen vertalen naar begrijpelijke taal;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Mogelijkheden om jezelf middels trainingen persoonlijk en vakinhoudelijk verder te ontwikkelen;
 • Een modern bedrijf waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

Bedrijfsprofiel Sigmax

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je CV-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om! Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal.


Sigmax Shared Services

Sigmax’ business units maken gebruik van gedeelde stafafdelingen die zijn samengevoegd in het zogenoemde ‘Sigmax Shared Services’. Deze afdelingen ondersteunen op gebied van Finance, HRM, Legal, Marketing & Communicatie, Office Management, ICT & Servicedesk en procesoptimalisatie. Security Management is hierin een belangrijke discipline om de beveiliging van onze informatiestromen te borgen. Hiervoor zijn we per direct op zoek naar een Security Officer voor 16 tot 24 uur per week.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100