Commissioning Engineer

Heb jij een passie voor techniek én affiniteit met food processing? Dan is Selo op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-5-2022
Aantal uur
38
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Wat ga je doen als Commissioning Engineer?

Als Commissioning Engineer binnen de food processing ben je verantwoordelijk voor het installeren, monteren en het verhelpen van storingen van de door ons ontwikkelde food processing machines. Jouw werk begint zodra de installatie op locatie is gemonteerd en geïnstalleerd. Het is o.a. je taak om te zorgen dat de installaties werkend worden afgeleverd bij onze internationale klanten. Tevens ben je verantwoordelijk voor het aanpassen van PLC en/of SCADA systemen. Daarbij bestaan jouw  werkzaamheden uit het I/O testen van elektrotechnische installaties op locatie. Door de diversiteit aan klanten zal niet ieder project hetzelfde zijn. Het is daarom belangrijk dat je jezelf snel kan inleven in het project. Ook ben je instaat om zelfstandig te werken en schrik je niet om bij grote projecten in teamverband te werken. Indien je werkzaam bent op een groot project kan je het aanspreekpunt zijn zowel collega’s als medewerkers van de klanten. Naast nieuwbouw installaties ondersteun je ook het serviceteam indien dat noodzakelijk is.

Functievereisten

  Wat ze van jou verwachten:

  • Instellen van procesparameters voor instrumenten en regelaars 
  • Het functioneel testen van proces onderdelen en het proces in zijn geheel, in nauwe samenwerking met de Automation Engineer 
  • Rapporteren van de voortgang en afwijkingen tijdens commissioning 
  • Dagelijkse voortgangsgesprekken met de klant 
  • Valideren van alles processtappen met betrekking tot kwaliteit en capaciteit 
  • Doorvoeren van mechanische en elektrische aanpassingen tijdens commissioning 
  • Opstellen van een afleverprotocol samen met het team.


  Jouw profiel:

  • HBO afgestudeerd (WTB, Elektro, Chemische technologie, procestechniek) of je hebt een afgeronde MBO/HBO opleiding met een paar jaar werkervaring in een soortgelijke technische functie. 
  • Je bent bereid om te reizen. Onze projecten worden wereldwijd geïnstalleerd.
  • Kennis van PLC technieken en Scada is een pre. Wij werken met Siemens en Allen Bradley. 
  • Je hebt een proactieve instelling, weet van aanpakken en bent een volhouder. 
  • VCA-VOL certificaat is een pre 
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal
  • Gezien het internationale karakter van de functie verblijf je een deel van de tijd in het buitenland. Wij proberen dit te beperken tot periodes van 3 tot maximaal 4 weken aan een gesloten
  • In het bezit van Rijbewijs B 

  Aanbod

  Wat Selo jou te bieden heeft:

  Van een marktleider mag je goede arbeidsvoorwaarden verwachten, en dat bieden wij ook! Zowel primair als secundair is het bij Selo goed geregeld. Salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring, 25 vakantiedagen, vakantietoeslag van 8,33%, en een goede pensioenpremie. Uiteraard krijg je ook reiskostenvergoeding tot maximaal 50 km per dag.

  Daarnaast bieden zij vrijheid en regie, opleidingsmogelijkheden en een fijn team om mee samen te werken. Ook krijg je goed gereedschap om je werk uit te voeren. Ze vinden het belangrijk dat hun medewerkers met plezier naar hun werk komen.  

  Bedrijfsprofiel Selo Verpakking B.V.

  Over Selo:

  Met een historie van meer dan 75 jaar is Selo marktleider in de processing van hoog viskeuze voedingsmiddelen en petfood. Selo ontwerpt en bouwt proces- en verpakkingssystemen voor de voedingsmiddelen-, dierenvoedings- en non-foodindustrie. De projecten worden vanaf de ontwerpfase tot en met het inbedrijfstellen van de systemen volledig door Selo verzorgd.

  Selo is een ervaren partner voor gerenommeerde nationale en internationale bedrijven en levert standaard oplossingen én oplossingen op maat. In deze groeiende wereldwijde voedingsmiddelenindustrie bouwen zij aan stabiele relaties met de klanten, boren ze nieuwe markten aan, en zijn zij innovatief met hun producten. Het volledig ontzorgen van hun klanten doen ze met een workforce van meer dan 100 medewerkers waarin iedereen een belangrijke rol speelt.

  Binnen de afdeling Food Processing werken professionals die door opleiding en ervaring gevormd zijn. De werkcultuur wordt omschreven als prettig en informeel, maar ook gedreven en klantgericht. Ze staan hun klanten maximaal ten dienste, op een zo efficiënt mogelijke wijze.

  Solliciteren

  Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Selo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

  Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

  Meer informatie

  Eektestraat 2a
  7575AP OLDENZAAL
  0541- 582 000