Onderzoeker Composieten

Saxion is op zoek naar een Onderzoeker Composieten

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-5-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
23-6-2024
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, opbouwen en onderhouden van experimentele opstellingen en machines voor diverse onderzoeksprojecten in samenwerking met de industrie, voornamelijk gericht op het verwerken en recyclen van thermoplastisch composietmateriaal. Je draagt actief bij aan het experimentele deel van deze onderzoeksprojecten en zorgt voor het goed functioneren van het semi-industriële TPAC laboratorium en werkplaats. Je werkt nauw samen met een team van voornamelijk (werktuigbouwkundig) ingenieurs en ondersteunt het composietonderwijs in de Bachelor en/of Masteropleidingen.

Functievereisten

 • Een relevante afgeronde technische opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • Ervaring met het ontwerpen en bouwen van machines en/of experimentele opstellingen.
 • Affiniteit met de maakindustrie, bij voorkeur met het produceren van composieten onderdelen.
 • Een onderzoeker/ontwikkelaar die wil meewerken aan innovatieve en duurzame oplossingen voor thermoplastische composieten.
 • Een enthousiaste teamplayer die goed kan samenwerken binnen een team van ingenieurs en onderzoekers.

Aanbod

 • De volgende salarisschaal: schaal 10: min € 3.370 / max € 5.019 (cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op verlenging.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. 


Academie Life Science, Engineering and Design

Als Onderzoeker Composieten bij Saxion ga je werken binnen het ThermoPlastic composites Application Centre - TPAC, dat onderzoek verzorgt binnen het lectoraat Lichtgewicht Construeren. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Life Science, Engineering and Design (LED). LED heeft een inspirerende en effectieve leer, -werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888