Lector Sustainable & Functional Textiles

Wil jij de koers bepalen van het internationaal toonaangevende lectoraat Sustainable & Functional Textiles? Zorg jij ervoor dat het praktijkgericht onderzoek impact heeft op het netwerk van (regionale, landelijke en internationale) partners? Dan komt Saxion graag met je in contact.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
1-3-2024
Opleidingsniveau
PhD

Functie omschrijving

Je geeft leiding aan de medewerkers van het lectoraat Sustainable & Functional Textiles, één van de grootste onderzoeksgroepen (15 medewerkers met een PhD, Master en Bachelorachtergrond) in Nederland. Samen met het team ontwikkel je een innovatief onderzoeksportfolio, afgestemd op de vraagstukken uit het regionale en (inter)nationale bedrijfsleven, het internationale kennisnetwerk en de samenleving als geheel. Daarbij ligt de focus op het genereren van impact zoals beoogd met de “Sustainable Development Goals” van de VN.


Je beheert en versterkt het reeds indrukwekkende internationaal erkende netwerk door strategische relaties en samenwerkingsvormen met partners uit de textielindustrie, overheden, branche- en beroepsorganisaties. Je werkt proactief aan kenniscreatie en de verspreiding van onderzoeksresultaten via publicaties, seminars, prototypes en in het onderwijs.

Functievereisten

 • Gepromoveerd, bij voorkeur op een onderwerp dat relevante raakvlakken heeft met thema’s als textielontwerp en -technologie.
 • Gedreven door nieuwe technologische ontwikkelingen en de overtuiging dat multi-disciplinaire samenwerking leidt tot innovatie.
 • Een stevig (praktijkgerichte) onderzoekservaring, bijvoorbeeld uit een industriële onderzoeksomgeving.
 • Communicatief sterk met aantoonbare ervaring om academische, industriële als maatschappelijke partijen met elkaar te verbinden.
 • Ervaren in het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van een onderzoeksorganisatie en -portfolio en de internationale positionering hiervan.
 • Verbinder van onderzoek en onderwijs en bedreven in het enthousiasmeren van studenten en docenten voor praktijkgericht onderzoek.
 • Leiderschapskwaliteiten met oog voor de ontwikkelingsbehoefte van de medewerker.

Aanbod

 • De volgende salarisschaal: schaal 15: min € 6.541 / max € 8.445 (cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


School of Creative Technology (ACT)

Als Lector Sustainable & Functional Textiles bij Saxion ga je werken en onderzoek verrichten binnen het lectoraat Sustainable & Functional Textiles. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Creatieve Technologie (ACT). ACT werkt continue aan de optimale combinatie tussen creativiteit en technologie, om studenten klaar te stomen voor het dynamische werkveld.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888