Docent/Onderzoeker Applied Data Science

Wil jij bedrijven en instellingen helpen om te innoveren met data en AI? Het lectoraat Ambient Intelligence groeit en zoekt voor meerdere projecten onderzoeker(s) die samen met studenten, docenten en bedrijven vorm willen geven aan dit onderzoek. Saxion zoekt jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-10-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-12-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

In projecten voer je samen met studenten en collega’s onderzoek uit, ontwikkel je prototypes of publiceer je resultaten. Je ontwerpt en realiseert oplossingen voor problemen op het gebied van data-verzameling en -analyse m.b.v. AI-technieken zoals machine learning en deep learning. Je werkt daarbij in teams en coacht de betrokken studenten. Je onderhoudt en legt contacten in het werkveld. In gezamelijk overleg ga je ook onderwijs verzorgen en ontwikkelen van onderwijs, hoofdzakelijk gericht op de vaardigheden van een ICT’er (op zowel bachelor- als masterniveau).


Functievereisten

 • Afgeronde Masteropleiding (bijvoorbeeld Informatica, Artificial Intelligence, Data Science, Technische Informatica of Embedded Systems) die aansluit op de hierboven beschreven onderwerpen en werkzaamheden.
 • Een promotie of interesse in een promotieonderzoek is een pre.
 • Affiniteit met onderzoek en onderwijs, in het bijzonder kennis van en ervaring met data-analyse: machine learning, data mining en statistiek.
 • Programmeervaardigheden in bijvoorbeeld Java, C++ en Python.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Een ondernemende en stevige persoonlijkheid die goed kan omgaan met veranderende omstandigheden.

Aanbod

 • Een salaris van maximaal € 5.936,77 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als docent/onderzoeker 1. 
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Academie Creatieve Technologie

Als Docent/Onderzoeker Applied Data Science bij Saxion ga je werken bij het lectoraat Ambient Intelligence. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Creatieve Technologie (ACT). ACT werkt continue aan de optimale combinatie tussen creativiteit en technologie, om studenten klaar te stomen voor het dynamische werkveld.  

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888