Senior Information Security Officer

Dankzij jouw kundige adviezen en frisse blik, creëert Saxion een veilige werkomgeving waarbij zij zorgvuldig omgaan met gegevens. Als Senior Information Security Officer heb je een grote rol binnen hun informatiebeveiliging- en privacy beleid. Zo maak jij het verschil in de wereld van morgen. Ben je communicatief en heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen? Dan is dit de baan voor jou!


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-9-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Senior Information Security Officer (ISO) heb je een belangrijke rol binnen ons informatiebeveiliging- en privacy beleid. Je bent de rechterhand en 1e vervanger van de CISO. Je gaat de organisatie adviseren over informatiebeveiliging en bijdragen aan de groei van de Saxion organisatie aan de hand van het SURF toetsingskader. Daarnaast analyseer je bijvoorbeeld informatiebeveiligingsincidenten, ondersteun je bij de uitvoer van risicoanalyses en onderhoud je het beleid. De afgelopen periode is er nieuw beleid opgesteld en geïmplementeerd. Het is nu tijd om dit met een vast team structureel in te bedden.


Functievereisten

 • Een relevant WO-diploma of aantoonbaar werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Een certificering op het gebied van informatiebeveiliging (zoals CISM, CISSP, CRISC, CISA of soortgelijk certificaat).
 • Affiniteit en aantoonbare kennis van en ervaring met informatiebeveiliging en privacy.
 • Gevoel voor interne bestuurlijke en politieke verhoudingen en kan daarin je rol overtuigend vormgeven.
 • Kennis van informatiesystemen en de beveiligingsbehoefte en het toepassen van (technische) maatregelen binnen een (onderwijs)organisatie.

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:


 • Een salaris van maximaal € 5.936,77 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als adviseur 2.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Dienst Bestuurszaken en Informatiemanagement

Als Senior Information Officer bij Saxion ga je werken binnen team informatievoorziening van de Dienst Bestuurszaken en Informatiemanagement. Deze dienst is verantwoordelijk voor de strategie- en beleidsontwikkeling, besluitvorming, planning- en control cyclus en het ondersteunen van het College van Bestuur. Ook wordt de regie op de informatievoorziening, informatiebeveiliging en privacy vormgegeven en aangestuurd door deze dienst.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888