Docent Elektrotechniek

Ben jij een gepassioneerde elektrotechnicus en wil je jouw kennis overbrengen op studenten? Saxion zoekt een docent Elektrotechniek met expertise in (digitale/analoge) elektronica, smart grids en/of regeltechniek. Samen met collega's ontwikkel je de specialisaties Electrical Information Engineering en Electrical Engineering for the Energy Transition. Je krijgt veel ruimte om jouw functie tot een succes te maken binnen hun bevlogen docententeam!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
8-9-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Studenten kennis en vaardigheden bijbrengen in het ontwerpen en realiseren van (sub-)systemen. Het begeleiden van studenten bij multidisciplinaire projecten, stages en afstudeeropdrachten en het coachen zowel groepsmatig als individueel op vak inhoud en professionele houding. Je gaat onderwijs* ontwikkelen en vorm geven aan onderwijsinnovaties samen met het team. Indien gewenst kun je na verloop van tijd jouw rol als docent, combineren met het doen van onderzoek, waarbij het docentschap jouw kerntaak blijft.

Functievereisten

We zijn op zoek naar een professional die zich herkent in onderstaand functieprofiel. Is dat het geval? Dan past deze baan mooi bij jou!

 • Minimaal een afgeronde masteropleiding in Elektrotechniek met actuele kennis en vaardigheden m.b.t. regeltechniek, duurzame elektrische energie (bv. smart grids en opslag) en/of ontwerpmethodologieën.
 • Aantoonbare ervaring als Elektrotechnicus, ervaring met projectmatig werken (opzet, uitvoering en beheersing), bij voorkeur in het bedrijfsleven.
 • De coachende vaardigheden om onze studenten te begeleiden tijdens hun studie richting ons werkveld.
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels.
 • Ambitie voor het opleiden van scholieren tot studenten tot engineers voor het uitdagende werkveld van de Elektrotechniek.

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:

 • Een salaris van maximaal € 5.936,77 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als Docent/Onderzoeker 1.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Academie Life Science, Engineering and Design

Als Docent Elektrotechniek bij Saxion ga je werken binnen team Elektrotechniek. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Life Science, Engineering and Design (LED). LED heeft een inspirerende en effectieve leer,-werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888