Docent/Onderzoeker Chemie

Heb je ervaring met chemische syntheses en analyses? Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van gemotiveerde jonge mensen tot young professional? Leer jij studenten over zeer geavanceerde materialen en de nieuwste analysetechnieken? Of denk je mee over bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie? Dan is dit de baan bij Saxion waar je wel op moet solliciteren. Met jouw kennis en kunde help je studenten de volgende stap te zetten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
20-6-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je geeft theorielessen (*) en practica aan studenten chemie, je begeleidt stages en onderhoudt zo contact met het werkveld. Je geeft onderwijs in de breedste zin van het woord, van vernieuwende vormen van klassikaal lesgeven, tot aan individuele begeleiding. Ook ben je betrokken bij de ontwikkeling van nieuw, activerend en inspirerend onderwijs in de chemie. Je voelt je thuis op het laboratorium, draagt graag je kennis en vaardigheden over aan studenten en draagt zorg voor het instrumentarium en veiligheid op het lab.


* Beschik je (nog) niet over een didactische aantekening? Maak je dan niet ongerust. Saxion heeft een eigen, interne opleiding voor nieuwe docenten om ze te sch­­olen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

Functievereisten

We zijn op zoek naar een professional die zich herkent in onderstaand functieprofiel. Is dat het geval? Dan past deze baan mooi bij jou!

 • Een afgeronde academische studie op het gebied van life sciences, bij voorkeur chemie.
 • Actuele kennis en vaardigheden op het gebied van chemie.
 • Coachende vaardigheden om studenten te begeleiden op hun weg naar ons werkveld.
 • Affiniteit met (praktijk) onderwijs of het verzorgen van (lab) instructie.
 • Een flexibele instelling en ruime ervaring in het werkveld (pré).

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:

 • Een salaris van maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als Docent/Onderzoeker 1.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Academie Life Science, Engineering and Design

Als Docent/Onderzoeker Chemie bij Saxion ga je werken binnen team Deventer, dat onderwijs/onderzoek verzorgt binnen de opleiding Chemie. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Life Science, Engineering and Design (LED). LED heeft een inspirerende en effectieve leer,-werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888