Docent/Onderzoeker Chemie bij Forensisch Onderzoek

De opleiding Forensisch onderzoek leidt studenten op die vanuit een natuurwetenschappelijke en /of technische basis onderzoek doen naar enerzijds de oorzaak en falen en anderzijds naar innovaties binnen de forensische opsporing. Voor de chemie leerlijn binnen de opleiding is Saxion op zoek naar een docent die zijn/haar chemische kennis kan toepassen binnen de forensische context.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-6-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je werkt samen met een enthousiast, multidisciplinair team van docenten aan het ontwerpen en verzorgen van colleges, practica en (praktijkgerichte) projecten binnen het technisch forensisch domein. Binnen de leerlijn chemie verzorg je onderwijs in modules zoals basischemie, brandonderzoek en analysemethoden op het gebied van narcotica en toxicologie. Daarnaast ben je betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe (chemie) modules voor het curriculum van Forensisch Onderzoek.


* Beschik je (nog) niet over een didactische aantekening? Maak je dan niet ongerust. Saxion heeft een eigen, interne opleiding voor nieuwe docenten om ze te sch­­olen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

Functievereisten

We zijn op zoek naar een professional die zich herkent in onderstaand functieprofiel. Is dat het geval? Dan past deze baan mooi bij jou!

 • Een afgeronde Masteropleiding, bijvoorbeeld Forensic Science of een chemische opleiding zoals Chemie, Chemische Technologie of vergelijkbaar.
 • (bedrijfs-)ervaring in het doen van toegepast onderzoek, bij voorkeur in het forensisch domein.
 • In staat om de vertaalslag te maken van de behoeften uit het werkveld naar theorie- en praktijkoplossingen binnen het onderwijs.
 • Coachende vaardigheden om onze studenten te begeleiden en inspireren tijdens hun studie richting ons werkveld, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:

 • Een salaris van maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als Docent/Onderzoeker 1.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Academie Life Science, Engineering and Design

Als docent/onderzoeker bij Saxion ga je werken binnen team Forensisch Onderzoek dat onderwijs verzorgt binnen de opleiding Forensisch Onderzoek.

Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Life Science, Engineering and Design (LED). LED heeft een inspirerende en effectieve leer,-werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888