Senior Onderzoeker Smart Cities

Heb jij natuurlijke leiderschapscapaciteiten en weet jij deze in te zetten voor je onderzoek naar data science en datagedreven werken in steden en regio’s? Ben jij een proactieve teamspeler en werk je graag samen met bedrijven, overheden, inwoners, studenten en kennisinstellingen aan oplossingen voor maatschappelijke problemen in steden en regio’s door middel van de nieuwste technologie. Dan voegt Saxion je graag toe aan hun enthousiaste, ambitieuze team als Senior Onderzoeker Smart Cities.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
14-6-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je gaat het onderzoeksprogramma van het lectoraat Smart Cities mede vormgeven. Je wordt projectleider van onderzoeksprojecten in een consortium van partijen. Je bent een sterk netwerker. Je ontwikkelt onderzoeksprojecten op basis van vragen uit het werkveld. Je werft hiervoor hiervoor subsidies. Daarnaast zijn je taken collega’s coachen bij onderzoek en projectmanagement; in de rol van opdrachtgever studenten begeleiden bij stages, afstudeeropdrachten of ander projectonderwijs; praktijkgericht onderzoek uitvoeren binnen het lectoraat Smart Cities. En als laatst breng je de bereikte resultaten voor het voetlicht van zowel een wetenschappelijk publiek (tijdschriftartikelen; conferentiepapers) als voor de beroepspraktijk (praktijkboekjes; presentaties bij congressen en seminars). 


Functievereisten

 • Afgerond promotieonderzoek is een pre met het oog op doorgroeimogelijkheden naar associate lector.
 • Aantoonbare expertise op het gebied van smart cities. Dit blijkt uit je publicatielijst en/of je projectervaring.
 • Affiniteit met de gemeentelijke context, duurzaamheid en ‘socio-technisch onderzoek’ naar de rol van technologie in een netwerk van stakeholders.
 • Een netwerk in het smart city- en/of duurzaamheidsdomein.
 • Aantoonbare ervaring met het leiden van complexe projecten met meerdere partijen en met projectontwikkeling en het schrijven van subsidieaanvragen.
 • Theoretische kennis over een of meerdere van de volgende onderwerpen: datagedreven werken; data science; kunstmatige intelligentie; governance; GIS.

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:


 • Een salaris van maximaal € 6.064,86(schaal 12 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als docent/onderzoeker 1.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Academie Creatieve Technologie 

Als senior onderzoeker bij Saxion ga je werken binnen het lecoraat Smart Cities dat onderzoek verzorgt in samenwerking de opleiding HBO-ICT, Creative Media en Game Technology, Creative Business en Urban Studies. Het lectoraat maakt onderdeel uit van de Academie Creatieve Technologie (ACT). ACT werkt continue aan de optimale combinatie tussen creativiteit en technologie, om studenten klaar te stomen voor het dynamische werkveld. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Creatieve Technologie (ACT). ACT werkt continue aan de optimale combinatie tussen creativiteit en technologie, om studenten klaar te stomen voor het dynamische werkveld.  

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888