FabLab Instructeur

Saxion zoekt een technische, creatieve enthousiasteling die samen wil innoveren en inspireren met zowel studenten als ondernemers! Ben jij praktisch ingesteld en een echte ontwerper? Vind je prototypes maken en samen ontwikkelen leuk? En ben je communicatief vaardig bij het delen van je kennis? Solliciteer dan nu op de functie FabLab Instructeur.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-6-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het geven van heldere instructies over de digitale technieken aan studenten en andere bezoekers van het FabLab, en de aansturing van het studentenassistenten-team. Daarnaast ontwerp je prototypes voor instellingen, bedrijven, interne afdelingen van Saxion en hebt een actieve rol bij Saxions onderzoeksprojecten in ontwerp, design en prototyping. 

Functievereisten

 • Hbo werk- en denkniveau; met een afgeronde technisch/creatieve studie (bijv. IPO, WB) en een aantal jaren relevante ervaring.
 • Kennis en ervaring met 3D technieken, en relevante (open source) software en kun je met diverse tekenprogramma’s, zoals Solidworks/ Fusion 360/ Illustrator overweg.
 • Ervaring met digitale maaktechnieken, zoals lasersnijden, CNC-frezen, textielbewerking, houtbewerking.
 • Een flexibele instelling, met een klantgerichte en dienstverlenende houding.

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:


 • Een salaris van maximaal € 4.158,87 (schaal 9 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vaste aanstelling als Medewerker Onderwijs en Onderzoek 1.
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


Academie Life Science, Engineering and Design

Als FabLab instructeur bij Saxion ga je werken binnen team FabLab Enschede dat onderwijs/onderzoek verzorgt binnen voor diverse opleidingen en sterk samen werkt met lectoraat Industrial Design. Dit team maakt onderdeel uit van de Academie Life Science, Engineering and Design (LED). LED heeft een inspirerende en effectieve leer,-werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888