Onderzoeker Applied Data Science & Business

Het lectoraat Digital Intelligence & Business helpt bedrijven en instellingen om te innoveren met digitale technologieën en met name data. Als onderzoeker ga je met toegepast onderzoek het verschil maken in de wereld van morgen. Je krijgt veel ruimte om jouw functie tot een succes te maken en samen overleg jij samen met Saxion welke taken je gaat doen. Nieuwsgierig naar de wereld van toegepast onderzoek? Dan is dit jouw kans!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Dit ga je doen als Onderzoeker Applied Data Science  & Business 

Er liggen diverse projecten en taken waar we jouw hulp bij kunnen gebruiken en samen gaan we hier invulling aan geven. Bijvoorbeeld het Erasmus project, hierbij werken we samen met verschillende universiteiten aan het ontwikkelen van een master rondom Digital Transformation. Daarnaast kan je assisteren bij onderzoeksvoorstellen, meewerken aan onderwijsontwikkeling of het ondersteunen bij ons lectoraatsonderzoek. Dit is een plek voor iemand die nieuwsgierig is naar het werken binnen het onderzoek en de ruimte krijgt om dit te ontdekken en door te groeien.

Functievereisten

We zijn op zoek naar een professional die zich herkent in onderstaand functieprofiel. Is dat het geval? Dan past deze baan mooi bij jou!

 • Afgeronde HBO of Masteropleiding (bijvoorbeeld Business Information Technology, Business Administration, Computer Science, Communication Science) die aansluit op hierboven beschreven onderwerpen en werkzaamheden. Sociale wetenschappers met bewezen affiniteit, kennis en ervaring met digital intelligence worden ook aangemoedigd te solliciteren.
 • Affiniteit met onderzoek en onderwijs(ontwikkeling), in het bijzonder kennis van en ervaring met data-analyse, data-mining en statistiek.
 • Programmeervaardigheden in bijvoorbeeld Java, C++, Python, R en/of Stata.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent geen technicus pur sang maar je bent in staat om een brug te vormen tussen het sociale- en technische domein. Dus tussen data en business.
 • Zowel kandidaten die net zijn afgestudeerd, als kandidaten met onderzoekservaring, zijn welkom om te solliciteren.

Aanbod

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.


Daarnaast hebben we nog meer te bieden:

 • Een salaris van maximaal € 4.569,57 (schaal 10 - cao-hbo) of maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek, afhankelijk van je kennis, ervaring en exacte taken.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling als docent/onderzoeker 2 of 1. (Bevalt het voor beide partijen? Dan zien we zeker mogelijkheden voor de langere termijn)
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Bedrijfsprofiel Saxion

Hier ga je werken

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.


School of Commerce and Entrepreneurship 

Als Onderzoeker Applied Data Science  & Business bij Saxion ga je werken binnen lectoraat Digital Intelligence & Business dat onderzoek en onderwijs verzorgt. Dit team maakt onderdeel uit van de academie School of Commerce and Entrepreneurship (SCE). Een academie waarbij de dynamiek van ondernemerschap en business duidelijk merkbaar is. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888