Financieel medewerker

Ben jij gedreven en resultaatgericht en krijg je energie van het voeren van een goede financiële administratie? Hou jij van uitdaging en afwisseling in jouw financiële werkzaamheden? Word dan onze nieuwe collega financieel medewerker bij Saxion!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-1-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
31-1-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als financieel medewerker kom je in een team van 16 collega’s terecht. We zijn een leuk team! Samen zorgen we ervoor dat processen goed lopen of verbeterd kunnen worden. Je maakt analyses, je stelt de jaarrekening op en je zorgt voor de maandelijkse afsluiting. We werken op kantoor Enschede, maar je kan ook deels thuiswerken. Als financieel medewerker bij Saxion is er ruimte om jezelf te ontwikkelen. Er zijn veel opleidingsmogelijkheden. En nog een voordeel, je kan kiezen voor een ruim aantal verlofdagen! 


Bij Saxion ga je:

 • samen met collega’s van team Closing de jaarrekening van Saxion cijfermatig opstellen;
 • de maandelijkse afsluitingen verzorgen;
 • maandelijkse cijferanalyse maken op de realisatie versus de begroting;
 • balansposten beheren en verantwoorden;
 • vragen van de accountant beantwoorden;
 • continue verbeteren van de kwaliteit van de boekhoudkundige eindproducten.

Functievereisten

Ben je:

 • nauwkeurig, proactief, doel- en resultaatgericht;
 • een teamspeler die graag samen werkt met collega’s op alle niveaus in de organisatie;
 • communicatief vaardig in woord en geschrift?


Heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding bedrijfseconomie of accountancy;
 • minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring als financieel medewerker;
 • kennis en ervaring met jaarrekening processen;
 • een proactieve houding en analytisch denkvermogen;
 • kennis van en affiniteit met geautomatiseerde (financiële) systemen (kennis van AFAS is een pré)?

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een aanstelling als Medewerker Gegevensbeheer 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op een vast contract. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.158,87 (schaal 9 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Business Support Organisatie (BSO)

Saxion wil zich verder ontwikkelen als een wendbare en vitale organisatie. Deze ambitie stelt ook eisen aan de organisatie van de ondersteuning. De business support organisatie (BSO) is gericht op het bieden van hoogwaardige, integrale dienstverlening.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


De Financiële Administratie (BSO – FA)

Binnen het team Financiële Administratie wordt steeds meer volgens standaardprocessen gewerkt, waarbij steeds meer gebruik wordt gemaakt van automatisering en robotisering. Hierdoor worden procescontroles steeds belangrijker en zijn wij de financiële spil in het Saxion – web. Het team Financiële Administratie bestaat uit 16 leuke en gezellige collega’s (verdeeld over 4 subteams; Closing, Crediteuren, Debiteuren/ Grootboek en de Financiële Student Registratie).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888