Associate lector waterstof technologie en applicaties

Is het ontwikkelen van het netwerk in Oost-Nederland, het opzetten van onderzoek en het sturen van het onderzoekteam rondom waterstof jouw passie? Dan heeft Saxion een uitdaging voor jou waarmee je impact kunt maken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
6-9-2022
Opleidingsniveau
PhD

Functie omschrijving

SPRONG samenwerking Decentrale Waterstof! Op het thema waterstof werken Saxion en Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) samen in het kader van een SPRONG subsidie. De samenwerking wordt ondersteund door een omvangrijk netwerk van bedrijfspartners en netwerkorganisaties in Oost-Nederland. Het doel is om een sterke onderzoekgroep voor waterstof technologie en toepassingen met toonaangevende R&D-faciliteiten te ontwikkelen. Vanuit Saxion geef je als associate lector vorm, richting en inhoud aan deze ontwikkeling, samen met onderzoekers, studenten en de netwerkpartners. Je wordt daarbij ondersteund door de lector Duurzame Energievoorziening van Saxion, de lector Waterstof Systemen van HAN, projectleiders en projectondersteuners.


Het lectoraat Duurzame Energievoorziening van Saxion verricht met 14 onderzoekers praktijkonderzoek naar de integratie van duurzame energie en ontwikkelt technologie om de energietransitie te versnellen. Belangrijke speerpunten zijn smart energy hubs, bio-energie en innovatieve warmte-oplossingen voor de gebouwde omgeving en industrie. Ons onderzoek binnen energy hubs is gericht op het oplossen van netcongestie vraagstukken via smart storage, power to heat en power to gas. Bij dit laatste gaat het om opwekking, opslagtechnologie en toepassingen van waterstof. Het lectoraat is key-partner van het Saxion zwaartepunt Circulaire Innovatie en Energietransitie (CIE).


Het lectoraat Balanced Energy Systems van de HAN richt zich op betrouwbare en betaalbare elektriciteitsvoorziening tijdens de transitie naar duurzame energie. Waterstof is daarin van cruciaal belang, zowel voor de opslag van (overtollige wind- en zonne-) energie voor momenten met grote vraag en te weinig aanbod van (duurzame) energie als voor duurzame mobiliteit. Het lectoraat is key-partner van het centre of expertise SEECE en geeft invulling aan het HAN focusgebied Sustainable Energy & Environment (SEE).


Je gaat:

 • nieuwe projecten en financieringsaanvragen voor onderzoek op het gebied van waterstof technologie en applicaties ontwikkelen, samen met business developers van Saxion, HAN en bedrijfspartners;
 • een team van onderzoekers opbouwen binnen Saxion en HAN op het gebied van waterstof en hieraan leiding geven;
 • de ambities van Saxion (zwaartepunt CIE) en HAN (Center of Expertise SEE) op het gebied van kennisontwikkeling, innovatie en human capital agenda’s voor waterstof trekken;
 • sturing geven aan disseminatie activiteiten (o.a. bijeenkomsten, webinars, publicaties);
 • namens Saxion en HAN bijdragen aan de waterstof ontwikkelagenda voor Oost-Nederland binnen aangesloten netwerkorganisaties (o.a. Connectr, KIEMT, Oost-NL, H2hub, Grohw).

Functievereisten

Ben je:

 • een resultaatgerichte en coachende persoonlijkheid die onderzoekers ondersteunt vanuit aandacht en betrokkenheid, die mensen weet te binden en gezamenlijk doelen weet te realiseren;
 • een netwerker die relevante contacten kan leggen en onderhouden in het werkveld;
 • een ondernemende en stevige persoonlijkheid die goed kan omgaan met veranderende omstandigheden;
 • een gedreven, enthousiaste teamplayer, die affiniteit heeft met het HBO-onderzoek en onderwijs?


En heb je:

 • bij voorkeur een PhD, inclusief werkervaring op het gebied van waterstof procestechnologie, waterstof systems engineering;
 • ruime kennis van elektrochemie en ervaring met engineering van de “balance of plant” van elektrolyse en/of brandstofcel systemen;
 • affiniteit met onderzoek en kennisoverdracht;
 • een relevant netwerk binnen Nederland op het gebied van waterstof technologie en toepassingen;
 • leidinggevende kwaliteiten;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift?

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. je als "spin in het web" gaat fungeren in de samenwerking tussen Saxion en HAN en met bedrijfspartners in Oost-Nederland. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Associate lector. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 6579,22 (schaal 13 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken. Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst. Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen. Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica. Master: Applied Nanotechnologyen Robotics Systems Engineering. AD: Engineering. Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in acht lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Technologies for Criminal Investigations. 


Teamsamenstelling 

Het lectoraat Duurzame Energievoorziening van Saxion verricht met 14 onderzoekers praktijkonderzoek naar de integratie van duurzame energie en ontwikkelt technologie om de energietransitie te versnellen. Belangrijke speerpunten zijn smart energy hubs, bio-energie en innovatieve warmte-oplossingen voor de gebouwde omgeving en industrie. Ons onderzoek binnen energy hubs is gericht op het oplossen van netcongestie vraagstukken via smart storage, power to heat en power to gas. Bij dit laatste gaat het om opwekking, opslagtechnologie en toepassingen van waterstof. Het lectoraat is key-partner van het Saxion zwaartepunt Circulaire Innovatie en Energietransitie (CIE).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ko Wierenga
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888