Docent Bouwkunde

Heb je onderwijservaring of werk je nu in het bouw gerelateerde werkveld en wil je graag de overstap maken naar het onderwijs? Ga jij onze studenten voorbereiden op een baan in een bouw(-technische) omgeving en heb je expertise op het gebied van techniek, technologie en duurzaamheid in de gebouwde omgeving? Dan heeft Saxion je hard nodig om ons curriculum continu te verbeteren en actueel te houden.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
26-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij Saxion ga je:


 • onderwijs ontwikkelen en/of inhoudelijke werkzaamheden uitvoeren/ coördineren met de speerpunten gebouwtechniek en digitaal-, duurzaam en slim bouwen;
 • afstudeeropdrachten begeleiden en beoordelen;
 • het team van de voltijd-, deeltijd- en associate degree opleiding (Saxion Bouw Academy) in Enschede versterken;
 • studenten begeleiden bij (interdisciplinaire) projecten, stage en eventueel studieloopbaanvraagstukken;
 • lessen verzorgen op het gebied van techniek, technologie, duurzaamheid, maar ook werkvoorbereiding en calculatie.

Functievereisten

Ben je:


 • iemand die haar/zijn ervaring en/of kennis van techniek, technologie en duurzaamheid in de gebouwde omgeving met passie wil overdragen aan het aanstormende talent;
 • iemand die enthousiast wordt van het coachen van studenten bij praktijkopdrachten uit het werkveld;
 • iemand die een onderzoekende houding heeft en daarmee ook graag haar/zijn eigen talenten blijvend wil ontwikkelen;
 • een ondernemende professionele teamplayer die creatief, bevlogen en nieuwsgierig is?


En heb je:


 • een afgeronde Wo-opleiding in de bouw;
 • een goede verbinding met het werkveld en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • relevante praktijkervaring in de gebouwde omgeving (bij voorkeur aannemerij);
 • didactische ervaring of ben je bereid om je didactische vaardigheden te ontwikkelen;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • ervaring en/of affiniteit met het ontwikkelen of verzorgen van opleidingen, cursussen en trainingen?


Dan is dit de baan voor jou!

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.    

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving


Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis


Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


School of Business, Building & Technology


Bij de School of Business, Building & Technology ontmoeten bouw, management en techniek elkaar. De vier bacheloropleidingen en verschillende lectoraten zorgen voor een gevarieerd en breed aanbod binnen deze academie. Op onze academie vinden wij het belangrijk om studenten voor te bereiden op het toekomstig werkveld en leiden we ze toepassingsgericht en multidisciplinair op. Dat betekent dat studenten leren samen te werken met studenten van andere opleidingen en dat zij tijdens het onderwijs ook onderzoek leren doen. Betrokken studenten en docenten zorgen samen voor een kwalitatief hoogwaardig opleidingsniveau, dat meebeweegt met en vooruitloopt op ontwikkelingen in het werkveld. Dit vraagt om enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers die met durf meebewegen met de veranderde wereld en de student centraal zetten in een cultuur van Continue Verbeteren.


Team Bouwkunde


Je wordt onderdeel van het team Bouwkunde met 25 collega’s op de locatie Enschede. De opleiding Bouwkunde bestaat uit een voltijdopleiding met een studierichting Bouwtechnische Bedrijfskunde en een Associate Degree opleiding. Daarnaast is de opleiding bezig met ontwikkelen van een deeltijdopleiding. Binnen het team werken wij met passie in een informele omgeving om studenten voor te bereiden op hun toekomst. We zijn collegiaal en werken in teamverband.

De opleiding Bouwkunde is volop in ontwikkeling. Naast de ontwikkeling van de deeltijdopleiding wordt gestart met het herontwerp van de voltijdopleiding. Wij willen de Saxion Bouw Academy worden waar we naast erkende hbo opleidingen ook werken aan “losse” trainingen en leergangen gerelateerd aan de bouw.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888